5 hónap alatt félmaraton?
Gratulálok!
Minden elismerésem a tied! A válasz: IGEN!
A neten találsz félmaratoni edzésterveket, például ezt:
Annyit azért megjegyeznék, hogy én enélkül készültem fel, pontosabban én nem voltam tudatos, csak a 10 km-et akartam elérni, a többi jött magától. Minden második nap futottam kezdetben 4-6, később nyolc, majd 10 km-t. És ebben van egy kicsi túlzás, mert nem volt meg a minden második nap, inkább azt mondanám, hogy heti háromszor. Már a második hónap végén egy nyári este elindultam futni és annyira fittnek éreztem magam, hogy nyolc km körül úgy döntöttem, hogy megyek 13.-ig. Ment, elfáradtam, de megcsináltam! Aztán két hét múlva ment a 15. És újabb 4 hét múlva csak úgy magamban megfutottam a félmaratont 2 óra 3 perc alatt.
Fontos, hogy ne fuss minden nap, mert kell az idő a regenerálódásra és arra, hogy a félmaraton alatt már érdemes folyadékot bevinned futás közben. (Én nem tettem, de jó lett volna!)
Legyél nagyon büszke magadra! És tudd, hogy a hang a fejedben, ami azt súgja, hogy nem bírod tovább: hazudik!
A félmaraton "bárki" számára teljesíthető cél. 5 hónap alatt pedig pláne! Biztos vagyok benne, hogy menni fog, hisz előtted már több tizmillióan megcsinálták! Ja, nagyon figyelj a cipődre! Olvasd el ezt:
Vegyél alkalmas cipőt, mondjuk itt:
Hajrá! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!