Hogy fussak gyorsan?
Ez kicsit kisarkított, egyszerre hosszú és rövid távon is lehet valaki kiváló, viszont olimpiai szinten valóban csak az egyikből lehet valaki.
Ha tényleg arra kerül sor, hogy döntesz, melyiket csinálod, akkor esztétikai szempontból a rövidtávot ajánlom.
Az alap, hogy sokat kell megfelelően lélegezve futnod. Viszont nagyon is szükséges a láb erejének növelése, de valóban az a legjobb, ha ezt komolyabb izomtömeg-növekedés nélkül teszed. Erre a legjobb, ha gyakorlod az egylábas guggolást. Ez egy nagyon nehéz dolog, viszont megéri a befektetést, ugyanis hatalmasat dobhat a fejlődéseden, és kortól függetlenül gyakorolható, míg 12 évesen még nem kifejezetten célszerű nagy súlyokkal edzeni.
Javasolni szoktam Pavel Tsatsouline A meztelen harcos című könyvének beszerzését a célból (Jaffa Kiadó), javaslom Neked is!
Sok sikert kívánok!
Ennyi idősen én is jártam atlétikaversenyekre (diákolimpia...).
Azt vettem észre, hogy (sok )guggolás-felállás gyakorlással javítható a sebesség.
A comb erősödik és közben "rugalmas" marad.
Javaslom, hogy méregesd magadnak az időt,és tűzz ki magadnak időket és próbáld meg elérni+erősítsd combot feneket, vádlit sok guggolással
Hogyan érjem el a teljesítményt?
Sziasztok!
Testnevelés órán naponta (minden nap) heti 5x tesin 2000m-t az az 2 km-t kell lefutnunk.
Aki ezt nem teljesíti kb. 10-12 percen belül az automatikas 1-es minden órán.(8 perc az 5 ös határesete és rohamosan rontódik.
A 12 perc alatt le kell futni vagy megbukunk.
Már kb 1 éve nem futottam és semmit nem mozogtam...
Na de nem is ez a lényeg.
Volt egy betegségem ami miatt 1 teljes évig nem tornázhattam.
Ma fogok elsőnek tornázni 1 év után és nem tudom mi tévő legyek, hogy fog menni.
Már-már 100m után is végem van...
Nagydarab 100+kg vagyok.
A legjobb 08:40 alatt futja a legroszabb pedig 14 perc alatt és az meg 2-es a 8 még határeset, pont ötös....
Kb 1 éve nem tesiztem, futottam mert kórházhoz voltam kötve fekvőbetehként, ezért híztam is...
Van, hogy a séta is kifáraszt, a lépcsőn végem...
Köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!