Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » A felülés egészségtelen?

A felülés egészségtelen?

Figyelt kérdés
Sok helyen olvasom, hogy helyette inkább a hasprést javasolják, de nem tudom miért. Én pl kajakos vagyok és 10-20 kg-os tárcsákkal kell végzünk felülést már évek óta, és semmi bajom. "Vagy majd később lesz? :S" Vagy ez egyén függő? Várom a válaszokat! ;)
2010. dec. 1. 02:17
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat, bár ahogy látom, kicsit elkalandoztunk már a kérdéstől. :D nem lefogyni akarok, nem hasizmozni akarok. Kajakos vagyok és felülést kell végeznem, ennyi :)

A felülést egyébként nyújtott lábbal végezzük, így hívjuk: zsugorfelülés.

2010. dec. 1. 19:54
 12/19 anonim ***** válasza:

szerinted mennyit tesz hozzá a teljesítményedhez a felülés?

Mer szerintem semmit.

2010. dec. 6. 01:43
 13/19 anonim ***** válasza:
Azzal én is egyetértek, hogy felüléssel nem nagyon lehet lefogyni, inkább futással. De nem hiszem, hogy szarság. Nem mindegy hogy vagy e olyan fitt hogy 100-200 felülést megbírsz-e csinálni. Valamikor 1000-et is csinálok egy nap. Én jól érzem magam tőle. Nem tudom egészségtelen-e.Talán akkor ha sokat csinálsz és még nem vagy hozzászokva akkor fájdalmas lehet. Szerintem aki pontosan csinálja ,fokozatosan annak nem egészségtelen.
2010. dec. 6. 10:08
 14/19 anonim ***** válasza:
Poén, hogy miközben élsportolók sokféle sportágban edzői utasításra végeznek erősítő gyakorlatnak felülést, jönnek a testépítő nagyonokosok és megmondják a frankót, hogy totál haszontalan. Persze, elképzelhető, hogy igazuk van, de érdekes módon pl. kosárlabdában szinte mindenütt végeznek ilyen gyakorlatot, itthon is, külföldön is. Akkor most ki a hülye?
2010. dec. 6. 17:58
 15/19 anonim ***** válasza:
53%
b*zdki ma bolondok napja van vagy mi?Állóképességi gyakorlatnak jó.IZOMSTIMULÁCIÓRA(vagyis hogy növeld és mélyítsd a hasizmot)szar
2010. dec. 6. 18:08
 16/19 anonim ***** válasza:

Meg azt is imádom amikor valaki élsportolókkal dobálózik.Hány amcsi vagy kínai olimpikont ismersz?

Az lehet hogy nálunk a felülésekkel van lekötve pl az általad említett kosárlabda ahelyett hogy inkább a helyes táplálkozással meg annak a kiegészítésével foglalkoznának.

2010. dec. 6. 18:32
 17/19 A kérdező kommentje:
A testépítőket szertem hagyjuk.. ők mennek tönkre a leghamarabb :D.. tehát akkor maradhatunk annyiba, hogy kajakosoknak nem egészségtelen a felülés? Ezalatt beleértem, hogy változatosan mozgatjuk meg a test különböző izomcsoportjait, úszás, futás, kondi..?
2010. dec. 7. 21:56
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

szerintem semmi gaz, mi judosok is felulesezunk, szukseges a foldharchoz es szerintem nagyon jo.hagyomanyos abban jobban bizok...nem halloottan embert akinek baja lett volna maximum egy 50 eves ember aki eleteben nem sprotolt es megakarta magat fesziteni elso alkalommal x) akkor veszelyes:D

kajakos vagy,a magyarok nem is szarok benne:p NEM HISZEM H HULYESEGET MUTOGATNANAK AZ EDZOK... szal ne fossal

2010. dec. 26. 20:20
 19/19 10dani10 válasza:
100%

a hasizomnak szüksége van nagy összehúzódásra, és intenzivitásra. ezt legjobban a függőcsizma felülés adja meg.

és a felemelt lábbal végzett hasprés

2011. jan. 4. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!