Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Mit ment Verstappen? Bajnok...

Sergio Sergio kérdése:

Mit ment Verstappen? Bajnok lehet Las Vegasban? Mi a véleményetek a futamról?

Figyelt kérdés

Verstappen szurkolóként kb sírtam hogy újra győzött milyen rossz körülmények között a 17.helyről

Hogy tudta ezt csinálni nem értem, de úgy ment esőben meg vizes pályán is mint kb Senna vagy Schumacher

És igen szerintem bajnok lesz🧡

tegnapelőtt 19:30
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
73%

Hatalmasat ment, megérdemelte a sikert, de én mindig az underdognak drukkolok, így Ocon győzelmének örültem volna leginkább.

Ugyanakkor én csak Alonso miatt nézem a sportot, szóval a kicsúszásáig néztem csak teljes figyelemmel.

tegnapelőtt 19:36
 2/21 anonim ***** válasza:
79%
Verstappen megmutatta, hogy nem véletlen van három bajnoki címe, a fö (még nem kiöregedett) vetélytársainak meg egy sem. Egy külön ligát képvisel.
tegnapelőtt 19:40
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Én "hülye" meg nem adtam fel egy 1000-est akartam rátolni...szinte éreztem, hogy nyerni fog. Viszont hülyeséget beszéltek a kommentátorok, mert nem volt megelégedve a 2. hellyel, pont a megszakítás elött már egyre közelebb volt Ocon-hoz és meg is előzte volna pár körön belül , akkor is. Szóval ezt a megelégedett dolgot nem tudom, hogy nézték be akkor. De, majd pont Verstappen megelégedik egy 2. hellyel, mikor elérhető az első :D Nem tudja valaki mennyi volt az odds rá a 17. helyről, hogy győz?
tegnapelőtt 19:42
 4/21 anonim ***** válasza:
Szerintem az is lehet (de úgy se csinálja meg az FIA), hogy Verstappen már Las Vegas előtt bajnok lesz, ugyanis az, hogy Norris elment még egy „felvezető” körre, miközben nyugton kellett volna maradni a rajtrácson, az elég meredek volt. Ugye Stroll hajtott le a pályáról (szintén egy felvezető körön), és amikor Norrisék ott mentek el legalább hárman ügyködtek a lerobbant autó körül. Egy ilyen súlyos biztonsági kihágásért még el is lehetne tiltani valakit egy futamról. (Persze, biztos kimagyarázzák majd, hogy a felvezető körön úgy se csúszik ki senki, meg hogy csak félreértette, hogy nem zöld a lámpa, hanem valamilyen más színű, és hogy az ott dolgozó bírók is nyugodtan el tudnak ugrani egy kicsúszó autó elől, ha olyan van – senki se halt még meg hasonló körülmények között. Legalábbis, ha leszámítjuk, ami 2000 előtt történt [amire nem is emlékszik senki, mert akkor még a versenyzők is számolatlanul haltak]. Meg leszámítjuk Bianchit. Meg leszámítjuk ezt a pályabírót: [link] ) De nyilván pénzbüntetés lesz, meg talán egy-két büntipont a neve mellé, amiből legfeljebb Magnussen tud összeszedni 12-t, hogy tényleges következménye is legyen.
tegnapelőtt 20:50
 5/21 krwkco ***** válasza:
100%

"Hogy tudta ezt csinálni nem értem ..."

Én értem.

Számtalan példa volt már rá, hogy egy hátulról induló élversenyző úgy megy át a mezőnyön, mint kés a vajon. Egészen kb. a hatodik helyig, ahol utoléri az élcsapatokat és ott kezdődik az erőfeszítés. Ott már küzdeni kell minden előzésért.

És Verstappennek most ebben extra szerencséje volt. Leclerc néhány előzési kísérlet után kiment előle gumit cserélni. Úgy, mint kicsit később a többiek Ocon kivételével. A RedBull csapat, viszont feltehetően sejtette, hogy halogatni kell a cserét, hátha történik valami. És akkor jött a red flag, amivel a kerékcserélők elvesztették az új gumi előnyét. Mert Verstappen 0 időveszteséggel tudott frisset kapni.

Akkor már csak Ocon-t kellett megelőznie. (Sajnos ezt nem láttam, mert egy kicsit elszundikáltam. :-) )

Szóval teljesen érthető, ami történt. Verstappen kiváló versenyző. Világbajnok. Hozta a régi formáját és a csapat jó stratégiájának köszönhetően szerencséje is volt.

tegnapelőtt 20:59
 6/21 anonim ***** válasza:
65%

Verstappen megint hozta az igazi klasszis teljesítményt, nem ez az első alkalom hogy egy esős brazil futamon leiskolázza az egész mezőnyt. Őszintén szólva én arra sem fogadtam volna hogy a dobogóra felállhat, olyan 5-6. helyre vártam, és hogy a kármentésről fog szólni a futam, erre tessék...

Igen komoly középső ujj volt ez mind a károgóknak, mind az FIA-nak, akik azért elég látványosan Norrisnak kedveztek az elmúlt két versenyen. Verstappen meg úgy volt vele, ha elment az időmérőn, akkor visszahozza a futamon.

Persze, lehet mondani hogy szerencséje volt az esővel, Colapinto kiesésével (ami igaz is, de ugyanakkor az időmérőn meg hatalmas pechje volt, szóval ez amolyan kiegyenlítés volt a sorstól), azzal hogy jókor hívták cserélni (megjegyzem, Norrisnak meg Leclercnek sem tiltotta senki, hogy kinn maradjanak a csere helyett), meg azzal hogy már a rajt előtt kiesett előle Albon meg Stroll, de basszus akkor is a rajtrács végéről indulva verte le az egész mezőnyt. Külön liga a csávó, ez nem is kérdés.

Külön vicces összevetni Perezzel, aki több pozícióval előle indult, mégsem tudott egyetlen nyomorult pontot sem szerezni, még az újonc Lawsonnal meg az egész hétvégén szenvedő Hamiltonnal sem tudott elbírni. Katasztrofálisan nagy kettejük közt a szakadék, még a Stroll-Alonso árok sincs ennyire mély.

Verstappen ellen egyszerűen megint nem volt ellenszer. Tökéletesen, hiba nélkül vezetett, bátor volt de nem feleslegesen vakmerő, és nagyon uralta az ilyen körülményeket. Nem véletlenül lesz idén is ő a VB, ismét bizonyította a klasszisát. És most nem lehet a kocsija fölényére fogni, mint tavaly, ez most az ő mesterműve volt ismét.

Egyébként ez az ami Norrisból (és több más tehetséges pilótából) hiányzik. Amikor megy a szekér, és nekik áll a zászló, képesek jó eredményre, de amint megingatja őket valami, összerogynak. Norris ma sem bírta a nyomást. Verstappen igen. Ezen múlt az idei VB, ami szerintem kijelenthető hogy eldőlt, egyéniben mindenképp.

tegnapelőtt 22:23
 7/21 A kérdező kommentje:

Norris szerint Maxnak csak szerencséje volt ennyi...

Ezért se lesz soha VB Norris, mert ahogy egyre jobb a Mclaren Norrisnak egyre nagyobb arca van...

tegnap 05:30
 8/21 anonim ***** válasza:

Egyem a kis szívedet, hogy még sírtál is! :D

Várható volt, hogy behúzza az egyéni VB-t. Erre volt a legnagyobb esély akkora volt az előnye. Korábbi siránkozó kérdésekre is ezt írtam itt.

A futam második fele számomra dög unalom volt, a kommentátorok sipákolása ellenére is. Gyakorlatilag már semmi történés nem volt az utolsó 30 körben. Előzni szinte senki nem tudott, ment az egymás utáni vonatozás. Verstappen meg elhúzott a francba. Kb mint a szezon első unalmas fel. Nem rágtam tövig a körmeimet. És így már a fennmaradó futamokon sem fogom.

tegnap 06:54
 9/21 anonim ***** válasza:
77%

Norrisnak van igaza.

Ha nem jön a piros zászló, nem úszhatta volna meg a kerékcserét és a biztonsági autó által összegyűjtött mezőny végén találta volna magát.

Nem volt ebben semmi zseniális. Egyszerűen malaca volt. Ahogyan azzal is, hogy egy egész versenyt végig kellett tolni DRS nélkül.

tegnap 08:26
 10/21 krwkco ***** válasza:
37%

"Norrisnak van igaza."

Norrisnak csak részben van igaza. Verstappennek szerencséje IS volt.

De ha a kerékcserék és piros zászló előtti helyzetet nézzük, akkor Norris a második, Verstappen a hatodik volt. 10 ponttal csökkent volna Verstappen előnye. A teljesen balszerencsés időmérő és a motorcsere ellenére. Az is szép teljesítmény. Maradt volna 34, 3 versenyre.

tegnap 08:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!