Forma-1-es futamokon miért van jóval kevesebb baleset, meg ütközés, mint a Forma-2-es versenyeken?
F1-ben a tegnapi, bakui Sainz-Perez ütközés előtt utoljára a Kanadai futamon volt nagyobb baleset, több, mint 3 hónappal ezelőtt. A kettő között az összes nyári verseny lement nagyobb balhé nélkül, max. 1-1 koccanás volt. SC-t is utoljára Kanadában kellett beküldeni, több, mint 3 hónappal ezelőtt (szerintem ez rekord amúgy ennyi futam egymás után SC nélkül)
Ezzel szemben az F2-ben kb. majdnem minden futamon van SC. Igaz, hogy ott 2 verseny van, (habár rövidebbek, tehát nagyjából ugyanannyi mint az F1-es utam időtartama), de pl. most is a vasárnap délelőtti F2-es futamon az a rajtbaleset, hogy a beragadó autót ketten is telibe trafálják hátulról... ilyet azért F1-ben nem látni.
Az F1-es versenyzők ennyivel profibbak az F2-eseknél? Vagy ennyivel óvatosabbak? Vagy az alsóbb kategóriák autóit ennyivel nehezebb vezetni? Vagy ott nincs ez a túlszabályozás, hogy spórolás okán nem nyomják tövig, csak krúzolnak?
Mi lehet az oka, hogy az F1-ben ilyen kevés ütközés van mostanság?
"Az F1-es versenyzők ennyivel profibbak az F2-eseknél?"
Ennyivel profibbak. Az elmúlt évek leggyengébb versenyzőit nézve, Mazepinnek 5., a nemrégiben kirúgott Sargeant-nek 4., Latifinek pedig 2. hely volt a legjobb eredménye az összetettben. Képzelheted, milyen lehet a színvonal a mezőny hátsó traktusában.
3
F2-ben jóha 2-3 szezononként akad egy valamire való vetsenyző. Ha ott mindenki F1 színvonal lenne hova raknák azt az évi 28 versenyzőt?
Az F2 relatív olcsó egyen autókból áll ahol viszonylag szabadon lehet törni zúzni. Pont a relatív egyenlőség miatt mindenki igyekszik megmutatni, hogy ő a jobb.
Az F1-ben egy nagyobb törés bizony megérződik a büdzsén, még nagy csapatoknál is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!