Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Az autóversenyzés mióta...

Az autóversenyzés mióta számít vér profinak?

Figyelt kérdés

Sokszor olvasom,hogy mert a hőskor csak gazdag emberek hobbija volt-így meg úgy.

De azokkal az autókkal nagyon kellett tudni bánni.Nem elég csak bele ülni aztán nyomni a pedált ész nélkül hisz kb minden kanyart úgy vettek be,hogy manőverezni kellett.Nagyon kellett zsigerből érezni az autó minden mozzanatát.

Persze ma sokkal komplexebb a motorsport,nem kizárt,hogy egy Sargent is bajnok lenne mondjuk a 60-as években a jelenlegi énjével.

De egy Jim Clark szintű nyers zseni mire juthatna az akkori tudását nézve a mai versenyzőkkel szemben?

Az F1-es mezőny negyede nulla 20. Szerintem simán verné őket a mai versenyzői elvárásokkal.

Én úgy gondolom,hogy vér profinak nem nevezhető minden korszak, de kivételes tehetségek mindig voltak akikre bármikor rá fogható ez.

Csak ma sokkal több ember közül válik ki az a bizonyos zseni.

Általánosságban a legjobb versenyzők szerintem a 90-es évektől vannak úgy nagy összeségben.A többi versenyszférában csak korszakos zsenik voltak.

Szerintetek?

Szerintem ha valaki őstehetség az mindegy milyen korban versenyez.

2023. dec. 15. 17:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"Sőt, a mai pilóták valószínűleg nem is tudnának mit kezdeni az 50-es, 60-as, 70-es évek körülményeivel. És nem is akarnának..."

Ez így van, teljesen biztos, hogy a maiak akkori körülmények közt nem állnának rajthoz, és igazuk van. Az akkoriak őrültek voltak. Szinte alig volt olyan év, hogy ne halt volna meg valaki.

2023. dec. 21. 13:56
 12/18 anonim ***** válasza:

8

A motorerő semmit nem jelent, a kanyarsebesség az ami durva az sem Monacoban ahol lassúak a kanyarok. A 80-as évek elején a ground effect autók idején nőtt meg radikálisan a kanyarsebesség a betiltása előtt volt 2-3G és az is sok versenyzőnek feladta a leckét. Most 5-6G-t kapnak.

2023. dec. 21. 18:24
 13/18 anonim ***** válasza:
Persze voltak olyan kategóriàk ahol kicsit hamarabb bejött az atlétikai aspektusa a sportnak pl IndyCarban a 80-as években is komolyabb fizikai felkészültséget igényelt mint az F1 az oválpályák miatt.
2023. dec. 21. 18:26
 14/18 anonim ***** válasza:
62%

Túlélni a Forma1 leghalálosabb korszakait mi, ha nem profizmus?

Minden tiszteletem a mai pilótáké, de azért az 50-60 kilós Tsunodák meg Perezek fizikumát se misztifikáljuk túl...

2023. dec. 21. 19:05
 15/18 anonim ***** válasza:
68%

14

Nem, az mázli volt. Akik meghaltak nem azért haltak meg mert abban a mezőnyben amatőrök voltak pl Senna is akkor sz.r volt mert meghalt, Andrea Montermini meg vérprofi mert nem? Ekkora baromságot régen olvastam.

2023. dec. 21. 19:42
 16/18 anonim ***** válasza:

“mázli"

de én írtam baromságot

kösz, hogy voltál...

2023. dec. 21. 19:45
 17/18 anonim ***** válasza:
58%

Beültetném egy erős-gyors autóba azokat, akik szerint a lóerő nem számít.

Aztán megmosolyognánk őket az első kanyarban.

2023. dec. 21. 20:53
 18/18 anonim ***** válasza:

17

Töki, senki nem mondta hogy a szivarautós érában versenyzők nem tudtak vezetni, szimplàn arról van szó hogy az elhízatt gazdag ficsúrok nem bírnák elviselni a mai F1 fizikai követelményeit. Lwget hogy magát az autót könnyebb vezetni de annak is megvannak a maga kihívásai hogy minden ezredet ki kell taposni az autóból. Régen meg ha gyors körön megpördültél még mindig lehettél poleban mert annyira nem volt kihegyezve az egész.

2023. dec. 22. 01:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!