Hogyan ítéled meg a magyar csapat szereplését a "2020-as" olimpián?
Amennyiben a Tisztelt fórumozók megtisztelnek válaszukkal kérem nézzék már el nekem, hogy a saját kérdésemre én is válaszolok de elsősorban mások véleménye érdekelne.
Szerintem katasztrófálisra sikerült a magyar csapat szereplése a "2020-as" olimpián hiszen a Felszabadulás óta ez a szereplés volt a harmadik legrosszabb (a legrosszabb 3 aranyéremmel 2008-ban illetve 1976-ban 4 aranyéremmel). A csapat még kétszer szerzett 6 aranyérmet (1960, 1972) de akkor az ezüstök száma több volt (8 illetve 13). Ez a mostani szereplés (6 arany, 7 ezüst és bronz) a Felszabadulás óta a harmadik legrosszabb teljesítmény. Kíváncsi vagyok lesz-e következménye ennek a katasztrófális szereplésnek mert ha nem ha minden így megy tovább akkor sok jóra nem számíthatnak a sportok, az olimpiák szerelmesei.
Szerintem teljesen elfogadható az eredmény...
A nemzetek közötti versenyben 15. helyen végzett a magyar küldöttség!! Ez rossz eredmény???
"25 ÉVE NEM SZERZETT MAGYARORSZÁG ANNYI ÉRMET OLIMPIÁN, MINT TOKIÓBAN"
Nem értem ezt a siránkozást.
Hát nézd, van egy olyan sanda gyanúm, hogy az igazságot úgyse fogadod el, mert vagy troll vagy, vagy nem teljesen tiszta, de röviden és tömören: könnyű volt úgy 16 aranyakat hozni, hogy elindult az olimpián 10-15 komolyan vehető ország. A realitás 3-4 arany és ugyanennyi egyéb érem, tehát kiemelkedően sikeres olimpiát tudhatunk magunk mögött.
Goldmund:
A nők vízilabdában az olimpián soha nem szereztek még érmet, nemhogy aranyhalmokat.
A férfiaknál időről időre felbukkant egy aranygeneráció, akik nyertek 2-3 olimpiát, aztán kifulladt a dolog. És attól, hogy voltak jobb időszakaink, nem várható el, hogy évtizedeken keresztül agyon verjük a teljes mezőnyt, mert ez nem így működik. Összességében az elmúlt egy évtizedhez képest nagyon szép eredmény, amit elért a két csapat, nyilván lehetett volna még szebb, de azért nem voltunk akkora toronymagas esélyesek, hogy ezen csalódni kelljen.
Hosszú Katinkáról is tudni lehetett, hogy már nem bírja, főleg az idei EB után. A doppingról meg elég érdekes elképzeléseid vannak. Katinka Shane előtt sokkal nagyobb nevekkel edzett Amerikában, de nyilván ők nem tudtak neki anyagot szerezni, csak a noname srác, akinek semmilyen edzői eredménye és tapasztalata nem volt.
Phelps meg azért egyáltalán nem egyolimpiás úszó. Még 31 évesen Rióban is szerzett 5 aranyat meg egy ezüstöt.
Borzalmasan szerepelt a magyar csapat ezen az olimpián mert jól fejtette ki a kérdező, hogy a londoni az 1948-ban rendezett olimpia óta most szereztük a harmadik legkevesebb aranyat. Akkor meg miről beszélünk?! Következménye mondjuk semmi nem lesz mert ezek a sportágak többsége csak az olimpián kerül képernyőre és valljuk be, hogy az egyszeri néző nem is ismeri ezeket a sportolóknak a nagy részét. Sőt! Egy-két napig még téma ez aztán elfelejtjük. Ma már nincs semmilyen sportnak hosszútávon jelentősége mert egy-két nap után már senki sem foglalkozik velük. Szval a lényeg, hogy gyászosan leszerepeltek az olimpikonok de ez senkit sem érdekel ma már igazán. Régen társadalmi ügy volt az olimpia IS. A mai gyerekek el sem tudják képzelni milyen más világ volt itt annakidején. Ma már nincs se súlya se jelentősége semminek.
És az a lényeg mondom, h ez volt 48-tól a harmadik legkevesebb aranyat hozó olimpia. Ez a lényeg az itélkezésnél vagy minél.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!