Kezdőoldal » Sport, mozgás » Versenyek, olimpiák » Hány èves kortól ugorhatnak a...

Hány èves kortól ugorhatnak a lovak?

Figyelt kérdés

jan. 29. 11:39
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem vagyok teljesen biztos hogy kompetens ebben a dologban de nálunk három éves koruktól lehet megülni is.
jan. 29. 12:18
 2/5 anonim válasza:

Egy ló bármikor ugrik/ugorhat ha megijed.

Belovaglás után (ami 3 éves kortól történik) ha stabil a lovassal a hátán akkor is szépen meg kell neki tanítani, hogy milyen is mikor valakit visz és úgy kell ugrania. Értelem szerűen jó ha rudas feladatokat tanítunk neki. Majd mikor már úgy is stabil akkor kisebb x-es akadállyal érdemes kezdeni és a ló tudásához mérten a későbbiekben emelni.

jan. 30. 13:43
 3/5 anonim válasza:

2-es vagyok.

Én ajánlani tudom még a szabadon ugratást, azzal is sokat lehet tanítani.

jan. 30. 13:45
 4/5 anonim válasza:

Attol is fugg milyen lorol van szo! Ha egy ugrasra tenyesztett lorol beszelunk akivel szuletese ota arra kepeznek hogy ugro lo legyen eleg hamar a belovaglas “vegesztevel” mar neki szoktak allni. Azaz van hogy ugro versenyen mar szembe johet veled egy 4 eves csiko! En szemely szerint a kis kupectol mentett csikommal vartam hogy legalabb ot eves legyen es utana altam neki szepen lassan bevezetni az ugras vilagaba. iden lesz het eves es a legnagyobb ugrasa lovassal csak 75-80cm volt.

Mint az elozo is irta szabadon is nagyon jo probalkozni vagy futoszaron cavalettizni :)

jan. 30. 15:05
 5/5 anonim válasza:
elozo vagyok azt meg kihagytam hogy fontos ne legyenek tul terhelve! Sajat szabalyom hogy csikoval maximum het egy ugro de ha nagyon jol megy es jo kondiban van max a heti ketto. De ez vitathato.
jan. 30. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!