Egy ló bármikor ugrik/ugorhat ha megijed.
Belovaglás után (ami 3 éves kortól történik) ha stabil a lovassal a hátán akkor is szépen meg kell neki tanítani, hogy milyen is mikor valakit visz és úgy kell ugrania. Értelem szerűen jó ha rudas feladatokat tanítunk neki. Majd mikor már úgy is stabil akkor kisebb x-es akadállyal érdemes kezdeni és a ló tudásához mérten a későbbiekben emelni.
2-es vagyok.
Én ajánlani tudom még a szabadon ugratást, azzal is sokat lehet tanítani.
Attol is fugg milyen lorol van szo! Ha egy ugrasra tenyesztett lorol beszelunk akivel szuletese ota arra kepeznek hogy ugro lo legyen eleg hamar a belovaglas “vegesztevel” mar neki szoktak allni. Azaz van hogy ugro versenyen mar szembe johet veled egy 4 eves csiko! En szemely szerint a kis kupectol mentett csikommal vartam hogy legalabb ot eves legyen es utana altam neki szepen lassan bevezetni az ugras vilagaba. iden lesz het eves es a legnagyobb ugrasa lovassal csak 75-80cm volt.
Mint az elozo is irta szabadon is nagyon jo probalkozni vagy futoszaron cavalettizni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!