Vajon van még egy olyan ország, ahol képesek egy átlagos jövedelmű polgár 18 évnyi teljes keresetét állami jutalomként odaadni egyetlen olimpiai aranyéremért?
Ez ugyebár Magyarország, ahol a jutalom összege nettó 50 millió Ft, a medián havi nettó kereset pedig 230.000 Ft.
Van még egy ország ahol ennyire lebecsüli a saját munkáját a polgár az olimpikonjai munkájához képest?
10:
Megkerdeztem a gyakori közönségét, szemben veled, aki a sárgaföldig leszavazott válaszai ellenére azt hiszi (akarja hinni), hogy az ő álláspontja az általános.
A "sárga földig" leszavazott válaszhoz elég a te és egy másik hasonlóan irigy ki punci szavazta.
Talán megdöbbentőnek hangzik majd a számodra, de az, hogy megkérdezed a GYK közönségét és kapsz 10 választ még nem reprezentatív.
12:
Ennek az észrevételednek akkor lenne bármi értelme, ha én korabban azt állítottam volna, hogy reprezentatív.
Nagyon besülsz ma az akadékoskodásaiddal:)
14:
Biztosan csak azt tudhatjuk, hogy a GYIK eddig megnyilvánult használóinak döntő többsége nem a te álláspontodat osztja.
Usa: aranyérem: $37,500 medián bevétel: 31 133 USD (2019.)
Singapor: $744,000 medián : 54 .000
Honkong : $644,000 medián (kb) 30 000 usd
Malájzia: $241,000 (életük végéig fizetést kapnak ha nyernek)
med: kb 29 000 usd
egyéb kérdés?
16:
Köszönöm hogy felhoztad Szingapúrt, Hong-Kongot és Malaysiat, ezeket én is említettem a másik kérdésemnél. Ők az egyik véglet. Nekik összesen van eddig az összes olimpiáról 2db aranyérmük és az isten pénzét is beigérik azért az 1-1 aranyért ami évszázadonként 2x ha összejön.
De ami durva, hogy még így sem ad oda pl Singapore 18 évnyi median-jövedelmet, pedig a világ egyik leggazdagabb állama. (Persze ez nagyjából tét nélküli ígérgetés, az idei olimpián egyelőre 0 aranyal 0 ezüsttel és 0 bronzzal állnak)
Hogy az USA-rol ne is beszéljünk, amely egy átlagpolgárának kb 1 évnyi jövedelmét adja jutalomként. Mi 18 évnyit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!