Szerintetek az normális, hogy a MOB nem engedett olyan sportolókat az olimpiára, akik nem oltattak?
Figyelt kérdés
Egyáltalán jogilag ez rendben van? Tudtok még olyan országról, aki ilyen feltételt szabott?2021. júl. 19. 17:40
21/40 A kérdező kommentje:
Nem azt kérdeztem. Őt, olimpiai sportolóként miért kötelezték, miközben jelenleg nem kötelező. Kinek adott volna ez többet, ha egy héttel előtt beoltják? Neki? Másnak?(Nem voltak rá hónapok, mert ő az alatt dönthetett, hogy oltat-e, mivel nem kötelező! Ő az elmúlt hónapokban a döntése szerint élt. Nem kötelezték addig.) Egyébként azért nem oltatott, mert átesett a víruson, akkor még nem is ajánlották neki. Miért oltatott volna?
2021. júl. 20. 11:33
22/40 anonim válasza:
Nem kötelezi senki, nem kötelező indulnia az olimpián. Ellenben teljesen jogos, ha az olimpikonokat védig az antivaxxerektől.
23/40 A kérdező kommentje:
Na,erre voltam kíváncsi. Tehát szerinted a többi olimpikont védi. Nem számít, hogy a külföldiek lehetnek oltatlanok, csak magyar ne legyen. Az se számít, ha igazoltan nem covidos, csak hogy kapott-e oltást. Tehát fertőzött lehet, az nem baj. (Főleg, ha 1 hetes oltása van, ami semmit nem véd, és azt is csak ott kapja.) Vaslogika.
2021. júl. 20. 11:55
24/40 anonim válasza:
Szerintem igaza is van a csajnak, meg nem is.
Nem tisztességes, hogy a MOB
- szigorúbb feltételeket szab a NOB-nál
- csak júl 9-én állt elő azzal, hogy kötelező az oltás (és igen, egy új oltás, nem egy BCG, amit évtizedek óta használunk)
A csajtól viszont nem hiteles, hogy akar ő oltatni, csak nem most, mert - 7 nappal a verseny után már nem lenne oltási reakciója.
- ha annyira akart volna oltatni, akkor már rég beoltathatta volna magát.
Szerintem állatorvosként nem meri felvállalni, hogy oltásellenes, mert hát akármilyen laza szállal kapcsolódik, mégiscsak egészségtannal foglalkozik ő is.
25/40 anonim válasza:
24 vagyok: ja, és abban persze a csajnak igaza van, hogy most már hiába oltanák be, csak adminisztratív jelentősége lenne, mert a védettsége sehol sem lenne még, mielőtt úgyis hazajött volna a versenye után.
26/40 A kérdező kommentje:
#24!Igen, ebben igazad van, LEHET, hogy nem is akart oltatni,ez csak kifogás. Ezt sose tudjuk meg. De szerintem sokkal nagyobb kérdés, hogy miért van szükség egyáltalán kifogásra? Miért nem dönthet valaki szabadon úgy egy nem kötelező oltás esetében, hogy nem kéri, anélkül, hogy magyarázkodnia kéne? Ha orvos, miért kell titkolnia a döntését? Egyébként én azt olvastam, hogy átesett rajta, ezért nem oltatott az elmúlt hónapokban. Ami, ha igaz, teljesen jogos. Az szakértők álláspontja alapján sem indokolt.
2021. júl. 20. 16:38
27/40 anonim válasza:
Ha valóban egészségügyi szakember, akkor már 2 oltáson KÖTELEZŐEN túl kellene lennie.
28/40 A kérdező kommentje:
Hivatalosan most tették kötelezővé az egészségügyiseknek. Ha jól tudom, szeptemberig kaptak haladékot. Egyébként azt írta, Ausztriában dolgozott. Ott nem írta, hogy mit, de ha ott volt állatorvos, akkor meg is van a magyarázat.
2021. júl. 20. 16:57
29/40 anonim válasza:
Hazánkban az egészségügyiseknek már hónapokkal ezelőtt fel kellett venniük kötelezően az oltásokat, most pedig a harmadik jön.
30/40 A kérdező kommentje:
Azt nem tudom, neked mi a hazád, de Magyarországon HIVATOSAN nem volt eddig kötelező az egészségügyi dolgozóknak SE!
2021. júl. 20. 17:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!