Melyik megközelítés jobb?
Push pullban kevesebb gyakorlattal, de nagyobb gyakorisággal edzem az izmokat vagy egy sima brosplit szerű dologban jobban megdolgozom az izmokat, de mondjuk csak heti 1x.
Azaz...
Mondjuk hétfőn push napon mellre fekvő padozok, Kedden pullnap, szerda szünet és csütörtökön ismért push napon meg 45 fokos padon kézisúlyzókkal edzem a mellet.
Persze pénteken ismét pull és még vasárnapra berakható egy Push ... így elég nagy gyakoriságot lehet elérni.
(Ebben a verzióban a láb edzés a pull napokban van benne. Egyik napon gugolás rúddal, másikon deadlift. Felsőtestemhez képest erős a lábam így többet nem is biztos hogy akarnék)
Vagy...
Mondjuk kicsti reformált brosplitben:
-Hát
-Váll + Tricepsz
-Láb
-Mell + bicepsz
Itt meg a mellnél maradva az adott edzésen mondjuk 3-4 gyakorlattal jobban át lehet dolgozni az izmot, csak átfedések vannak így kevésbé gyaran lehetne edzeni.
Azaz az első 3 alkalom egyből mehet egymás után, mert nincsenek kereszteződések, de 4.re azaz mell + bicepszre várni kéne 1 napot, mert a 2. edzésről a tricepsz még nem épült fel egészen.
Meg persze a 4. edzés után az egész újra kezdésére is várni kell legalább 1 napot, mert a bicepsz is aktiválódik hát edzésben. Pl.: Húzóckodásnál ha nem is az a fő stimulált izom elég keményen dolgozik és ... még lehet 2. napot is várnom kell nehogy túl edzem magam.
Így lényegében 6-7 nap alatt csak 1x edzetem minden izmomat, de jobban.
(Nem használok semmilyen teljesítménynövelő anyagot)
Szerinteted melyik a jobb?
Esetleg érdemes a 2 féle megközelítés között váltani pár havonta. Most pont Push-Pullos megközelítésen vagyok és ebből nem tudom hogy edzésterv váltáskor maradjak ennél kicsit másabb gyakorlatokkal vagy át menjek erre a másik lehetőségre.
A teljes testes edzéseket meg nem is akarom komolyan venni, mert azzal kicsit kinyírom magamat és csak heti 3x tudnék menni konditerembe.
Akkor a mostaniak szerint csináljam, csak csináljak egy B edzéstervet, ami lényegében ugyan pár gyakorlat kivételével, amire áttérek pár hétre?
És akkor ezt a kettőt váltogassam?
Én úgy szoktam csinálni, hogy
Kedd: Bicepsz-hát
Szerda: Mell-tricepsz
Péntek: Váll-láb
Szombat: itt azokat eddzem, amikkel el vagyok maradva (has, mell)
Elég 1 izomcsoportot 1x edzeni egy heten
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!