Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mennyi idő alatt illik lefutni...

Mennyi idő alatt illik lefutni 5 és 10 km-et?

Figyelt kérdés

2019. jún. 21. 09:16
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

#19 Akkor te valószínű atletizáltál, vagy régóta futsz versenyszerűen. Ezzel az eredménnyel már élsportoló atléták között is megállnád a helyed, 10 km országos bajnokság döntőjének idői:

[link]

2019. jún. 23. 00:50
 22/29 anonim ***** válasza:

Ja, és ezek a srácok akik 3x:xx alatt futják a 10 km-t, kb így néznek ki:

[link]

Egyik sem több 60-70 kilónál és semmi felesleges izom nincs rajtuk, különben nem tudnának ilyen gyorsak lenni. Ez eléggé távol áll a testépítő alkattól szerintem.

2019. jún. 23. 00:57
 23/29 anonim ***** válasza:
Ez egy buta kérdés. Az 5-10 km lefutása nem illem téma.
2019. jún. 23. 08:22
 24/29 A kérdező kommentje:

#23 köszönjük Emese!

Nyomd meg kérlek az x-et a jobb felső sarokban!

2019. jún. 23. 10:20
 25/29 A kérdező kommentje:
#21 erre az ob-re hol lehet jelentkezni? Ha legközelebb lesz lehet elindulnék.
2019. jún. 23. 11:17
 26/29 anonim ***** válasza:

Ha Etióp vagy Kenyai vagy< 25 perc

Ha Palkovits Jr. egyik leszármazottja vagy< 30 perc

Ha versenyző vagy< 32-35 perc

Ha félprofi vagy< 35-40 perc

Ha amatőr vagy< 40-45 perc

Ha kezdő vagy< 45-50 perc

Ha nyugdíjas vagy, esetleg pihentetsz< 50-60 perc

60 perc felett csak egy laza barangolás a természetben.

Természetesen ezek a feltételek sík terepen, megfelelő öltözetben, ideális időjárási körülmények között, max tempóval vagy annak közelében (nem pihenő futás) értendőek.

2019. júl. 4. 12:54
 27/29 anonim ***** válasza:
Azért a 45-50 percet nem nevezném kezdő időnek. Nézegess pár 10k versenyeredményt, 45-50 perces idővel már a legjobb 10%-ban vagy még a pasik között is, pedig versenyekre azért nem totál kezdők szoktak járni, hanem azok akik rendszeresen futnak.
2019. júl. 4. 23:42
 28/29 anonim ***** válasza:

Nem a gyári melós apukákra kell gondolni, akinek csak a futás csak hobbi és szórakozás, és nem a hobbisportra és az amatőr kocogó versenyekre.

Pl egy profi verseny amatőröknek: Iustitia futás- ott a mezőny legalább fele 4:30 vagy az alatti kilométereket fut, jó ezt teszi az egészséges életmód és a futás tudománya.

2019. júl. 5. 10:01
 29/29 anonim ***** válasza:

Végigolvastam ezt az egész habzást itt, ami feltűnt:

- a kérdező megkérdezi, hogy mennyi a jó idő 5 és 10 km-re. Aztán közli, hogy neki 40 perc. OK, de melyik, ember?

- van egy szemmel láthatóan profi futó, aki adatokkal, statisztikákkal bemutatja, hogy mik a tipikus idők. Erre jönnek ilyen sonic-a-sündisznók, hogy áá, azt ők kézenállva-hátrafelé-bekötött szemmel-másnaposan lefutják - mindezt persze bemondásra.

- még mindig nem tudjuk, hogy az 5 vagy a 10 km-es időkről beszélünk

- a hobbifutók a saját tempójukkal erősen le vannak szólva, sajnálva, semmi tisztelet nincs meg irányukba. Pedig ők is ugyanúgy küzdenek, csomóan már a korban is benne vannak (Miért látok több 40+-os embert, mint 15-30 évest, amerre én futok? És miért van annyi jó karban lévő 40-es nő, és szétfolyó tinilány?), túlsúllyal futnak, vagy csak kiegészítésnek, egyáltalán nem futóalkattal... és semmi tisztelet irányukba, kb. mint amikor a küzdősportos blokkban fikázzák a másik stílust a guminindzsák itt a gyakorin. Aki tényleg 40 perc alatt tud 10 km-t, az nagyon jól tudhatja, hogy mi meló van benne, és inkább elismeréssel tud szólni azokról, azokhoz, akiknek ez az idő csak fele távra elég - mert miért is szólnák le őket?

- Én 41 évesen és 100 kilósan futok 10 km-t egy szűk óra alatt (mondjuk ezt még soha nem próbáltam úgy időre futni, hogy na most kifutom magam 10-en), 5 km-en meg épp megcsíptem a 25 percet (azt épp meghajtottam, de bukásig azért nem nyomtam). Ennyit tudok, eljárogatok heti 2-szer 7-8 km-re 40-45 perc, jól esik, karban tart, örülök, hogy ennyire képes vagyok, másik sportomban (cselgáncs) pedig bírom a meneteket, és az edzés végén még hamarabb nyugszik a légzésem, mint a hasonló súlyban lévőknek.

- Van, aki gyorsabb nálam, van, aki ennek a távnak a sokszorosát le tudja futni, és akkor mi van? Még csak nem is az ellensúlyozza ezt, hogy más meg kevesebbet fut, vagy nálam lassabban kocog - miért foglalkozzak velük? Magammal törődve, magammal versenyezve magamért futok - meg hogy ne egyenek meg a zombik!

2019. júl. 11. 10:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!