Miért érdemes a calisthenics (sajattestsulyos) és súlyzós edzest egyszerre csinalni?
Böszmeség.
Én súly nélkül nem is állok neki húzódzkodni, mert ott lóghatnék egy órát. Úgy ahogy a tolódzkodásnak sincs értelme, minimum 30 kiló nehezék nélkül.
A plank is egy idő után már uncsi, muszáj előtte szétvárasztani a törzsem és a vállaim, hogy ne aludjak el közben.
A lábemelés mondjuk rajos gyakorlat.
A trollkodást félretéve én amondó vagyok, hogy egy idő után a plusz súly használata muszáj, hogy fejlődjön az ember. Mivel a mérlegeket nem fogod tudni megcsinálni pusztán gyakorlással, viszont a húzódzkodás jobban erősíthető némi bónusz nehezékkel. Röviden, jobban erősít 15 db súllyal, mint 35 anélkül. És ugyanígy a többinél.
Én rengeteget edzek stabilizátorokra és törzsre. Soha nem kellett próbálgatnom a zászlót, a hátulsó mérleget vagy épp a dragon flag-et egyszerűen ment elsőre.. Mert elég erőm volt hozzá. Azt ki tudja, ha nem előzte volna meg a próbát sok év kő kemény súlyzózása és egyéb edzése akkor lehet szenvedős lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!