Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Kalóriadeficitben kondi? Mi...

Kalóriadeficitben kondi? Mi értelme?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy hülye kérdés, de nem vagyok jártas a témában és szeretném megérteni, hogy pontosan hogyan is működik ez.

Úgy hallottam, hogy zsírvesztés és izomépítés nem igazán lehetséges egyszerre. Na de hogyha kalóriadeficitben vagyok, mi értelme van a kondinak, ha úgy nem nő az izom, és (ha jól tudom) gyengébb is olyankor az ember? Miért nem csak aerob mozgást csinálnak ilyenkor?

Illetve olvastam, hogy kedzőknél lehetséges az, hogy izmot is építenek közben. Viszont mekkora feleslegnél? Kb. egy hete kezdtem az életmódváltást (elsősorban nem a "nyári test" miatt, nekem leginkább az egészségem a fontos), ~5 kg zsírtól szeretnék megszabadulni. Ebben az esetben is lehetséges, hogy felszedjek némi izmot, a zsírleadás mellett, ha kezdő vagyok?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2019. máj. 20. 15:17
 1/4 anonim ***** válasza:
13%

Nem kell semmiféle deficitel meg kaloriakkal foglalkozni.

Eddz es kesz Ennyi !

2019. máj. 20. 15:22
 2/4 anonim ***** válasza:

Már, hogy ne lehetne?

Ahhoz, hogy zsírtól szabadulj meg természetesen kevesebb, és "minőségibb" kalóriát kell a szervezetedbe juttatni, de ez nem azt jelenti, hogy kevesebbet is kell enni.

Egy jó "zsírégetős" étrend (mégha, ez a megnevezés nem is nagyon helyes) lényege, hogy NE legyél éhes, emellett megfelelő mennyiségű fehérjét, szénhidrátot, és zsírt vigyél be a szervezetedbe, nem is beszélve, a 3 óránkénti étkezésről, hisz másképp nincs anyagcseréd, ergó nem fogsz fogyni.

Mindenekelőtt érdemes kiszámolni az alapanyagcseréd, amire rengeteg különböző módszer van. Jópár újabb mérleg is tudja ezt a funkciót, de hagyatkozhatsz a régi jól bevált képletekre is. Tegyük fel kiszámoltad, kaptál mondjuk 2000 kalóriát napi bevitelre, hogyha edzel, akkor ehhez hozzá kell adnod annyi kalóriát, amennyit az edzéssel elégetsz, hogy kompenzáld őket, majd elveszel belőle annyit, amennyivel még egy egészséges deficitet ki tudsz alakítani.

Minden számolás, összeadás, kivonás után kapsz mondjuk 1800 kalóriát egy napra. Ezt az 1800-at a te feladatot leosztani!

Legyen minden étkezésedben fehérje, jó minőségű szénhidrát, és természetes zsiradékok. Mellőzd a cukrot, édesítőszereket(akármilyen természetesnek is hangzanak).

Ha ezeket betartod, nem hogy gyengébb nem leszel, de sokkal jobb lesz a közérzeted, ezáltal sokkal jobban is megy majd az edzés.. Nyilván el kell telnie pár napnak míg megszokja a szervezeted a változást, de abba még senki nem halt bele.

Hajrá, sok sikert!

2019. máj. 20. 15:56
 3/4 anonim ***** válasza:
Egyszrű: ha nem használod az izmot, leépül. Ez különösen igaz, ha deficitben vagy.
2019. máj. 20. 19:00
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha nem edzel, a szervezet lebontja az izomzatot, teljesen mindegy hogy kaloriadeficitben vagy-e eppen. Azert erdemes sulyzozni, hogy megtartsd a felszedett izomtomeget, tovabba van egy olyan oldala is, hogy a sulyzos edzestol beall egy olyan hormonhaztartas a szervezetben ami kedvez a zsiregetesnek is, a sulyzos edzessel is noveled a kaloriafogyasztasod, nem utolso sorban a folyamatos terhelessel "kenyszerited" a szervezeted arra, hogy az izomrata szuksege van ugyhogy a kaloria minuszt zsirbol fedezze -> azaz zsirt egessen.
2019. máj. 20. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!