Zabpehely helyett tömegelésnél jó lehet a kukoricapehely?
A kukoricapehelynek 85%-os ch tartalma van, a zab 60%-os tartalmával. Fehérje tartalom elhanyagolható, mert amúgy se számítom be a zab pár grammját a napi bevitelhez.
Viszont a zab semmilyen módon nem fogyasztható számomra. Próbáltam tejjel nagy szeműt, mikor szétrágom nekem rossz íze van (vízzel még rosszabb), próbáltam hogy a fehérjémhez rakom a ledarált zabot, úgy meg a darabos lesz, és azért ihatatlan, ráadásul az alján marad a 60%-a.
Kukoricapehelyből pedig akár 100-150g-ot is meg tudok enni egy reggelire pl. ami 100+ gramm ch-t jelent (ugyanez a mennyiség zabból 50-60g lenne).
Tehát TÖMEGELÉS időszaka alatt mehet ZAB HELYETT reggelikre KUKORICAPEHELY?
Dehogy, írtam. Próbáltam tejbe áztatni, szétrágásnál úgy sem ízlett, mintha fűrészport ennék. Vízbe még annál is rosszabb.
Talán még kipróbálom azt a fajtát, ami alapból apró szeműre van törve, csokis protein porral+vízzel. Még egy próbát talán ez megérhet.
Kérdésedre sajnos nem tudom a választ, de a zabpelyhet szerintem rosszul készíted el, azért nem finom.
A nagyszeműt nem elég áztatni, hőkezelni kell. Az aprószemű is finomabb főzve. Áztatáshoz a zabkorpa a legjobb, abból is a finomra őrölt. A durvábbakat itt is főzni kell. Banánnal,mézzel, édesítővel fel lehet dobni.
Igen, közbe én is rájöttem, hogy a nagy szeművel mellé lőttem.
Most vettem egy másik fajtát, ami apró szemű, talán rágni sem kell, holnap reggel kipróbálom, hogy milyen lesz csokis fehérjével.
Köszi!
A rizset is csak beáztatod és úgy eszed? :D A zabot főzni kell! Áztatás csak félmegoldás, de akkor is legalább 2-3 óra kell neki.
Én így eszem:
70g zab
1,5 dl tej (vízzel sokat romlik az íze)
1,5 dl víz
egy jó nagy marék fagyasztott gyümölcs (erdei keverék, sima keverék vagy csak eper, Lidlben lehet ezeket kapni)
4 szem édesítő
Ezt kb 8 percig kell főzni, utána mosogatóba hidegvíz és beleteszed a lábassal együtt. 5 perc múlva fogyaszthatod is.
Szerintem mehet a kukoricapehely is. Én az aprószeműt (zab) imádom, sosem főztem meg :D
Ébredés után 4 dl víz, 60 gramm zabpehely, 35 g fehérje. Szerintem nemhogy iható, de egyenesen várom hogy megihassam. Ja, és 1 percnél tovább nem is áztatom, hanem felrázom és legurítom ahogy van.
Se nem főzöm, se nem áztatom, se nem tejjel iszom, mégis imádom :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!