Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Azt miből tudom megállapítani...

Azt miből tudom megállapítani hogy endomorf vagy mezomorf vagyok?

Figyelt kérdés

Most fogok elkezdeni tömegelni, mert rengeteg kilót leadtam magamról az elmúlt fél évben, előtte soha nem mozogtam és mondjuk úgy hogy dagi voltam de nem az a durván csak bőven volt rajtam felesleg, és ugye vígyázni kell ha az ember endomorf könnyen elhízik, ha mezomorf akkor annyira nem de ott is óvatosnak kell lenni.

Én régebben külső vélemények és netes kutatások alapján endomorfnak tartottam magam, de így már valahogy másképp látom az összképet ahogy lefogytam. Szóval szerintetek hagyjam a p*csába ezeket a fogalmakat és kezdjek neki 5g/ testsúly szénhidráttal a tömegnövelést vagy legyek óvatos és 3g/ testsúly-t válasszam?

Tudom, hogy ki kell tapasztalnia az embernek saját magának de valami pontosabb kiindulópont jobb lenne és "bátrabban" neki kezdenék a tömegelésnek mivel eddig úgymond tartottam tőle, nem mertem sokat enni. :)

2019. ápr. 30. 07:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Onnan, hogy én sosem figyeltem úgy Isten igazán a kajára mégis rohadt jól nézek ki és bivaly erőm van. Immár 10 éve a naturál plafon közelében járok. Velem szemben mások alig izmosodnak (nekem az első két évem szárnyalás volt), és a nehezen felszedett izmot is könnyen leégetik magukról. Hova tovább még zsírosodnak is, én viszont nem emlékszem, hogy volt -e valaha mikor nem láttam a hat kockát a hasfalamon.

Én ekto-mezo vagyok. Széles hát, széles váll, keskeny derék, vékony ízületek, viszont hihetetlen elkülönült tónus. És igen ez genetika. De az ekto mezo és endomorf testalkat is genetikailag kódolt sajátosság. Ha fejreállsz sem fogod megváltoztatni az ízületeid méretét vagy az izmok eredési és tapadási pontját. Az anyagcserédet mondjuk lassíthatod, de a zsírsejtjeid számával sem tudsz mit kezdeni. Szóval ez is csak ideig óráig igaz.

2019. ápr. 30. 11:53
 12/18 anonim ***** válasza:

Igenis vannak testalkat típusok!

Akármit is állít a troll. Ennek a 74% nak az a hobbija, hogy mindenre azt állítja, hogy hülyeség, hatástalan, áltudományos stb. Soha semmit nem támaszt alá, csak vádol és becsmérel másokat.

Igazi szánalmas, nyomorult élete lehet.

2019. ápr. 30. 13:14
 13/18 anonim ***** válasza:

Az még hagyján, hogy velünk szórakozik, de a kérdezőket is folyamatosan félrevezeti ez a 74%os.

Mindegy én figyelmen kívűl hagyom már, es ennyi. Inkább vitatkozok egy majommal, még az is értelmesebb.

2019. ápr. 30. 13:36
 14/18 anonim ***** válasza:

"Az még hagyján, hogy velünk szórakozik, de a kérdezőket is folyamatosan félrevezeti ez a 74%os."

Nem te vagy, aki a helyi zsírégetéssel traktálja a kérdezőket?

2019. ápr. 30. 14:56
 15/18 anonim ***** válasza:

Meg ez?

"BCAA és glutamin kell neked. Anélkül bele se kezdj!

A válaszíró 34%-ban hasznos válaszokat ad."

2019. ápr. 30. 15:01
 16/18 anonim ***** válasza:
2019. ápr. 30. 16:39
 17/18 anonim ***** válasza:
2019. ápr. 30. 20:18
 18/18 anonim ***** válasza:

Így végigolvasva a válaszokat, fogom a fejem..

Gyerekek, ez az egész alkatosdi genetika kérdése, lehetsz te bármi, nevezheted magad akár xenomorfnak is, annyi a lényeg, hogy mindenki más, mindenkinek más a felépítése, az alkata. Attól hogy behízol és dagadt leszel, nem leszel endomorf, vagy fordítva, lefogysz és vékony leszel, nem leszel ektomorf, esetleg kigyúrod magad és mezomorf leszel, ez nem így működik.

Mindenkinek van egy adott genetikai felépítése, a csontok, az izületek, az izmok helye, tapadása, valakinek vastag a csuklója, vagy vékonya bokája, széles a csípője, stbb.. az egész genetika. Ezt így nem lehet besorolni, hogy ki milyen alkat, mert mindenki egyedi, mindenkinek más az alkata. Az kalóriabevitelről meg, hogy valaki könnyen hízik, az pedig anyagcsere kérdése, ami megint csak genetika...

2019. ápr. 30. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!