Milyen edzéstervet csináljak erőemelésben haladó szinten? 1 éve meg vagyok akadva a fejlődésben.
A legjobb eredményeim
Fekvenyomás 112.5kg
Guggolás 165kg
Felhúzás 200kg
Tudom kevés,de kicsi a testsúlyom.Erősebb akarok lenni,sokkal erősebb.200kg felett akarok guggolni és 250 felett húzni
A jelenlegi edzésterved hogy néz ki?
Ilyenkor szokott segíteni az, hogy ha a teljes mozgástartományt szétszeded 2-3 szakaszra, és külön-külön is edzel rájuk. Gondolok itt a részleges nyomásra, padlóról nyomásra, negatív nyomás, felhúzás fellépőről (indítás erősítése), felhúzás a súlyt alábakolva (felső szakasz erősítése), padra ülve indított guggolás, schmidt keretben alsó tartományban végzett guggolás, hidalás, stb...
Eddig sima lineáris periodizációt csináltam.
Vagyis elkezdtem egy kisebb súllyal 3x8-akat nyomni és edzésről edzésre növeltem,amikor nem ment tovább,átálltam 3x5-re és tovább növeltem.És végül 3x3-ra,a legvégén meg felmentem egy 3 ismétléses maximumig.
Meg közben volt egy-egy deload,ha szükségességét éreztem,általában a 3x8-as meg 3x5-ös max után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!