A kondizás sportnak számít?
Sokan jönnek azzal hogy mit sportolok? Mondom h kondizok. Erre ezt a választ kapom : de az nem sport.
Nem értem ezeket az embereket.
Miért lenne sport?
Azért mert nem Kardio jellegű?
Akkor próbálj megcsinálni a saját testsullyoddal először megcsinálni 15 szabályos huzodzkodast, es megtudod hogy ez nem hogy sport, hanem az egyik legkemenyebb sport
Wikipédia szerint:
"A sport meghatározott célú mindennapos tevékenység, a mindennapoktól különböző környezetben; célja a testedzés, versenyzés, a szórakozás, eredmény elérése, a képességek fejlesztése."
Szóval ezek alapján szerintem igen, sport.
Az, hogy lemész pumpálgatni a terembe vagy a calisthenics parkba, eltökélt célok, tervek és edzésprogramozás nélkül az nem sport, inkább csak fizikai tevékenység.
Ha versenyszerűen, vagy legalább kompetitív szinten végzed a testépítést, ha erőemelést, súlyemelést, crossfitet vagy hasonló erősportot végzel, akár csapatban akár egyedül, az sport.
Kérdező, jah nehéz megcsinálni 15 húzódzkodást ez igaz. Pont ugyan annyira mint leúszni 400m vegyest vagy eldobni a kalapácsot 90 méterre vagy lebírkózni a kazah bajnokot.
Nem értem miért kell állandóan azt bizonygatni, hogy a kondi az aztán a sport, mit sport? A SPORT!
Gyerekes farokméregetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!