Sokszor hallom testépítő berkekben, hogy "félrekajálás" definiálnánk ezt?
Sziasztok, amit fent a tárgyban is említettem a félrekajálást szeretném pontosítani, van egy fiktív személyünk aki legyen Béla, Béla nagyon szeret edzeni, heti 4x megy,és észrevette,hogy nem fejlődik,kinyított egy biológia könyvet,kutakodott, hogy mit merre,hogy lenne érdemes enni.
Azt látta,hogy diétában,mert már meg van a tömeg úgy oszlanának el a makrok,hogy
Ch: 200-250g.
Fehérje: 190g.
Zsír: 40-45g.
Na és akkor jön a legjobbrésze összeírjuk az "étrendet"
Megszálta Bélánkat a glikémiás hülyeség, így probálja a ch-kat az alcsonyabb GI-s termékekkel fedezni, ami bulgur,vadrizs,barna rizs, barna jázminrizs..stb.
Fehérje: csirkemel,tilápia,darált marha(bár itt a zsírral szerényen)
Zsír: növényi olajokat részesíti elönybe.
Ezt tartja huzamosabb ideig,mennek le szépen a kilók,alakul a forma..na és akkor egy kis megingás...
A csirkemelhez ketchupot eszik...
Mindenki veti a keresztet,hogy ez már nem diéta,kuka,kárbaveszett az egész...
Fusztrált lesz Bélánk, és még "gonosazbb" dolgok követ el, tejszinnel és mustárral édesíti a csirkét.
Béla most akkor tisztán kajál,vagy hagyja abba az egészet?
Nyilván ez egy kisarkított dolog, de a lényeg remélem érthető, hogy ha nem a skatulya elven eszel(csirke-rizs-brokkoli) akkor már nem is leszel jó.
Béla így is konzisztensen tartja a makróit, várható a továbbiakban romlás? vagy ugyan úgy fejlődni fog?
Előre is köszi a megtisztelő válaszod.

Nem árulok el nagy titkot, de alapvetően két felfogás létezik. Az egyik ha a makrók felett számoljuk a további szenny kajálásokat, mint többlet, illetve hogy belevesszük a napi bevitelbe.
Én a cél függvényében szoktam egyiket vagy másikat javasolni. Értelemszerűen, aki fogyni akar az számolja szépen bele. Majd legyen lelkiismeret furdalása. Aki tömegel, annak meg mehet többletként. Aztán majd nézhet ha túl hamar zsírosodik. Mindkettő visszafojtó erőként fog idővel funkcionálni, kellő motiváció mellett.

Koszi a valaszokat.
Tovabbi produktiv napot/hetet kivanok nektek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!