Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha megiszok 1 liter tejet van...

Ha megiszok 1 liter tejet van olyan jó mintha egy adag csirkemellet ennék?

Figyelt kérdés
2019. ápr. 5. 08:32
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
De haragszol a tejre 😂😂
2019. ápr. 5. 20:38
 22/25 A kérdező kommentje:
Ja. Remélem a tej nem fog megtámadni valamelyik este a hűtőből mar kezdek félni :D
2019. ápr. 5. 21:04
 23/25 anonim ***** válasza:
A magas tejfogyasztásnak azonban nem kívánatos hatása is lehet, a tej ugyanis a fő forrása a D-galaktóznak. Az állatvizsgálatok több fajon is igazolták, hogy a D-galaktóz ártalmas az egészségre. Az állatkísérletekben, akár injekcióban, akár az ételbe keverve adva, a öregedés gyorsítására használatos. Még a kis mennyiségű D-galaktóz is olyan változásokat idéz elő, amely hasonlatos az öregedésre, így például megrövidíti az élethosszt, növeli az oxidatív károsodást, krónikus gyulladást okoz, neurodegenerációhoz, csökkent immunitáshoz és DNS átírási problémákhoz vezet. Egereknél 100 mg/kg adása felgyorsítja az egerek öregedését. Ez megfelel 6-10 gramm D-galaktóznak az embernél. Ez megfelel 1-2 két decis pohárnyi tejnek (1 pohár tej 5 gramm D-galaktózt tartalmaz). A fokozott oxidációs stressz és a gyulladás nem csak a szív- és érrendszeri betegségekben és a rákban játszik megbetegítő szerepet, de a csontvesztésben is. Ezek az adatok ellentmondásban vannak azon állításokkal, hogy a tej egészséges és védi a csontokat.
2019. ápr. 9. 15:17
 24/25 anonim ***** válasza:

nem tudom a "tejes" válaszolót miért kell megszólni, csak közli különböző kutatások eredményeit - elég ijesztőek amúgy.

a kérdező meg úgyis eldöntötte, hogy imádja a tejet. mindenkinek szíve joga bárhogy dönteni.

én csak egyetlen ember vagyok több milliárdból, de 2010-ben szklerózis multiplexet diagnosztizáltak nálam, amit 2016-ig az éves vizsgálatoknál mindig megerősítettek.

2014 óta szinte egyáltalán nem iszom tejet (nem a szklerózis miatt, egyszerűen így döntöttem), 2015-ben és 2016-ban azt mondák a vizsgálatokon, hogy már nincsen gyulladásban az agyam.

17-ben és 18-ban nem mentem vizsgálatra, és most februárban felmerült, hogy nekem talán egyáltalán nincs is szklerózis multiplexem.

fogalmam sincs, hogy mindennek van-e bármi köze a tejfogyasztási szokásaim változásához, mindenesetre továbbra is minimális mennyiségben iszom tejet.

2019. ápr. 20. 18:35
 25/25 anonim ***** válasza:
A férfiak nem tejt isznak, hanem sört!
2019. máj. 18. 22:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!