Mit tudtok javasolni egy kondizni készülő kamasznak?
Szeretnék belekezdeni egy kisebb izomnövelésbe, de nem igazán tudom hogy kezdjek bele.
-18 éves srác vagyok
-90 kilogramm
-197 cm
-teljesen átlagos izomzat
-nem végzek semmilyen testmozgást jelenleg
A felmerülő kérdéseim:
- Egy héten hány alkalommal, mennyi ideig kellene edzőtermeznem?
- Mennyire kell pontos edzőtervet készítenem magamnak? Ki tudna benne segíteni? Az edzőteremben mennyire támaszkodjak a többiekre ez ügyben?
- Mi a helyzet a különböző turmixokkal?
Tudom ez így elég sok kérdés, de a legkisebb tippnek is nagyon örülnék :D
Heti 3szor A-B felosztású edzéstervet ajánlok. Ehhez: Google->ALpha Destiny Novice Program
A turmixokról: Ha nem tudsz bevinni elegendő fehérjét naponta (kb 1,5g/tskg) szilárd kajából, akkor megoldás lehet a fehérjepor.
Üdv!
Az Alpha Destiny kezdő edzőprogram korrekt, csinálhatod.
Bár azon most elkezdhetsz gondolkodni, melyik irányban akarod folytatni, testrészeket edzeni (bodybuilding) vagy gyakorlatokat fejleszteni (powerlifting) akarsz.
Hogy kezdőként bele ne ess a marketingfogásokba, személyi edző kultuszba és broscience-be, ajánlom hogy iratkozz fel az Athlean-X youtube csatornára, ingyen megkaphatsz minden infót és tippeket a világ egyik legjobb magánedzőjétől.
Egyetértek a másodikkal.
Első vagyok.
Köszi a segítőkész válaszokat! :D
Megnéztem az edzéstervet és a csatornát, a napokban belevágok a dologba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!