Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha napi 10gramm kreatint...

Ha napi 10gramm kreatint viszek be mennyire lesz hatásos?

Figyelt kérdés
Jelenleg 60kg vagyok olvastam,hogy célszerű feltöltési időszakkal,szintentartó időszakkal szedni de olyat is olvastam,hogy napi 5g is elég ezért gondoltam,hogy valahogy a kettő között kezdem el szedni. Mennyire hataásos ez?

2019. márc. 3. 21:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
71%

A kreatin egy aminosav, testünk természetes alkotóeleme.

Szedheted életed végéig, nem kell kihagyás sem feltöltés. napi 5g és ennyi. A lényeg, hogy kis CH-val vidd be.

Kreatint tartalmaznak a húsok így miért kellene kihagyás? Ez olyan mintha azt mondanánk most nem viszek be kalciumot, vasat, magnéziumot stb mert kúraszerűen tolom.

2019. márc. 3. 22:26
 2/13 anonim ***** válasza:
47%
50g szolocukorral vidd be
2019. márc. 4. 08:41
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
De oszd minimum 2 adagra, mert van, hogy megfosat.
2019. márc. 4. 09:56
 4/13 anonim ***** válasza:
89%
Hatásos lesz, de mi nem javasolnánk cukorral bevinni annak ellenére sem, hogy kell a ch mellé. Inkább szénhidrátos étkezés előtt kellene. Akik sok cukorral viszik be, azok általában bevizesednek, DE NEM A KREATINTÓL, hanem a CUKORTÓL, mert 1g cukor akár 4g vizet is képes megkötni. Lehet folyamatosan szedni, semmilyen mellékhatása sem lesz, ahogy itt az első hozzászóló is írta. Persze pusztán a kreatintól nem leszel izmos és erős, megfelelő étrend és kemény edzések mellett persze segíthet a fejlődésben.
2019. márc. 4. 12:18
 5/13 anonim ***** válasza:
69%

5-10g mehet naponta. Nem lesz bajod, max meghajt. Szerintem is szedd kette.

Azert szoktak mondani hogy 2-3 honapig erdemes szedni, mert ha hozzaszoksz, elmarad az intenziv hatasa. Pelda: szeded 9 honapig vs. szeded 3 honapig, 3 honap pihi, szeded 3 honapig. Vegeredmenyben a 2. esetben elorebb vagy, mert 2* erzed meg az intenziv hatasat, mig az elso esetben egyszer. Az intenzivet is erts ugy, hogy egyik hetrol a masikra szazalekosan merheto ero novekedes, ne nagy dologra gondolj. Ez nem kox, nem "kell" szunetet tartani, csak erdemes.

2019. márc. 4. 13:27
 6/13 anonim ***** válasza:

Mint leírtam az első válaszban ez egy aminosav ami része a testünknek. Ha nem viszek be tápkiegből kreatint akkor is van a testemben. Nem is kevés.

nem értem miért kellene vagy lenne célszerű kihagyni 3 hónapot... Vitamint sem kúraszerűen szedjük. Ez a hozzászokik a testünk nem tudom honnan jött.

2019. márc. 4. 13:32
 7/13 anonim ***** válasza:

A testedben lehet, de a veredben nagyon minimalis. Azert viszel be kivulrol x grammot hogy a veraramban levo kreatinszinted emeld az emesztorendszeren keresztul "kozvetlenul".

A tobbit mar leirtam. Telitodesnel "dob", utana csak fenntartasz. Ezert erdemes periodizalni.

2019. márc. 4. 14:03
 8/13 anonim ***** válasza:
34%
Nem tudom mire fel ir ide valaszokat aki semmit nem ert a témához (80%os)...
2019. márc. 4. 14:24
 9/13 A kérdező kommentje:

Azert akartam a napi 5 grammot mert ugye ha “kuraban” szednem napi 20gramm lenne a feltoltesi ido amit 4-5x kellene bevinni

Na most munka mellett nem tudnam 4-5x bevinni ezert szerettem volna valami alternativat es hallottam ezt hogy lehet csak siman napi 5 grammot bevinni vegulis ugyan azt erem el csak igy lassabban

2019. márc. 4. 14:27
 10/13 A kérdező kommentje:
Ui koszonom a valaszokat
2019. márc. 4. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!