A kalória számit vagy a glikémiás index?
Van aki szerint akkor fogyunk, ha kalória deficit áll fent.
Van aki szerint pedig nem mindegy, hogy mit eszünk, mert az alacsony glikémiás indexű ételeket kell enni.
Mert ha csak a kalória deficit számít, akkor minek lecserélni a fehér kenyeret teljes kiörlésűre?
Ha pedig a glikémiás index számít, akkor minek számolgatni a kalóriákat?
Ha meg mindkettő számít, akkor miért nem azt vallják?
Mert,ha alacsony GI-t eszel attól függtetlenül lehet még kalória plusz..
Leginkébb makrókat számolok, ezzel együtt a kalóriával is számolok
Ha deficitben vagy, viszont állandóan szét vered az inzulin szinted,akkor az akadályozni fog a fogyásban. (zsírból, mert deficitben fogyni fogsz, csak ha az inzulin "megvédi" a zsírt, akkor fogsz majd izomból)
Ha nincs deficit, és szétvert inzulin szint se, attól még a többlet kalóriát el kell pakolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!