Aki előre készíti el a kajáit?
Fagyaztod? Vagy csak simán hűtőben kibirjak?
Néztem videókat, hogy külföldön nagyon sokan készítek el előre, dobozoljak és kész..
Ez is szép és jó h nem kéne minden nap szrkodni. :D
Ti hogy csináljátok? (
főleg azokat kérdezem akiknek kevés az idejük, oké nem tart sokáig zöldségeket párolni, fasírtot készíteni, vagy sült csirkemellet, rizs, bulgur stb,..(ki mit eszik...)
Na de nekem nincs mindig időm gyerek mellett. Így néha azt eszem, amit páromnak készítek.
Tippek?

max 2-3 napra előre csinálok
hűtőbe, kis tárolódobozokba

Én 1-2 napra csinálom előre. És ja, dobozokban vannak. Pl. a zöldbab, sárgarépa, brokkoli megpárolva egy dobozba. Kisütök kb. 800-1000 gr húst(és a csirkemellet és a sertésszüzet preferálom) általában kétféle fűszerezéssel, hogy ne legyen unalmas.
És előre megfőzöm a rizst/babot/lencsét is. De tényleg csak max két napra előre. Szerintem nincs jó íze a kajának, ha sokat áll a hűtőben.
Amit viszont sosem szoktam előre elkészíteni, az a hal, vagy a tészta. Ezeket mindig frissen.

Én egy finnyás gci vagyok.
Mindig reggel csinalom meg.

Hármas. Pont ez az.. Hogy enis.. Húzóben tárolt kaját max másnap eszem meg, utána nem. De mint járni tanuló baba anyukája, haaaat.... Örülök néha h élek, meg este vagy alvás időben leedzek.. A zöldség párolás meg sima, de ugye páromnak is főzni, meg még mellé húst elkészíteni. Nem mindig vmi rugalmas a fiam. 😓😓
Köszi mindenkinek... Hát akkor maradok annál h max aznapra és másnapi adagot készítem el.

Borzasztó kevés szabadidőm van ezért 3 napra csinálom a kajám.
Általában 1,5kg csirkemell, valamilyen módon, vagy szószosan különféle módokkal vagy sütve így úgy amúgy, mellé (nyersen számolva) 2 nagy pohár rizs. Ez a 3. nap közepéig elég. Persze emellé minden nap csinálok zabkását zsírszegény túróval de az 10 perc szóval az minden nap belefér.
Simán a csirke rizst megcsinálom hűtőbe be, a 3. napon még semmi baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!