Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Klasszikus endomorf alkat...

Klasszikus endomorf alkat vagyok. Szénhidráttól nagyon zsîrosodok. Tömegnövelesnèl mennyi ch-t fogyasszak naponta? Jelenleg úgy látom még a 250 gramm is sok.105 kg,187 cm.

Figyelt kérdés

2019. febr. 14. 21:43
 1/8 anonim ***** válasza:
60%
mik a makróid? gondolom fogyni/szálkásítani akarsz
2019. febr. 14. 22:39
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Én teljesen hülye vagyok, vagy csak marha fáradt, benne van a kérdésben, hogy tömegelsz.

Ettől függetlenül mik a makróid? Kardiózol? Mert ez tömegeléshez irreálisan kevés ch. Főleg úgy, hogy még ez is túl sok.

2019. febr. 14. 22:45
 3/8 anonim ***** válasza:

Hasonló vagyok mint te. 10-22 éves koromig elhízott voltam 185cm 115kg volt a csúcsom, mindig dagadt voltam. Lefogytam, alaposan kitanultam az étkezés minden apró részletét, már amolyan hobbi táplálkozás szakértő is lettem. Az hogy szénhidrát nagyon nem mindegy milyen. A glikémiás indexet ismered? Mert pl nagyon nem mindegy hogy 250g fehér lisztet, vagy 250g mondjuk zabot eszel meg. Most ez hülye példa volt, de a lényeg ha szar szénhidrátot, cukrokat, fehér liszteket, fehér rizst és társait eszed attól hízni fogsz, azokat rettentő hamar emészti a szervezet és a túl sok felesleggel nem tud mit kezdeni rakja szépen zsírba.

Én is ilyen hízékony lennék, de csak szuper minőségű szénhidrátokat eszek és így zabálva is minimálisan hízok. 1 év edzés alatt 80-90kg ra híztam úgy hogy tömtem magam mindig. Nyilván semmi cukrosat nem ettem, se üdítő se csoki süti. A kenyeret magamnak sütöttem jófajta lisztből extra növényi fehérje hozzáadásával (búzasikér=glutén)

2019. febr. 15. 11:05
 4/8 A kérdező kommentje:

Semmi fehér liszt, cukorka, süti ilyenek. Csak vizet iszom. Alkoholt nem bírom..Napi hatszor eszem.

3500 kcal nyomok magamba naponta. Ebből 300 gramm fehérje, 400 gramm szénhidrát ( főleg rizs és teljes kiőrlésű pékáru, zöldségek, 50 gramm zsír. Heti 3 db súlyzós edzés és 3 db HIIT edzés.

2019. febr. 15. 11:58
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia! Milyen minöségi lisztröl van szó? Milyenfajta lisztfajtákkal készíted a kenyeret?

A 105 kilóból mennyi a zsír- ill. az izomtömeg?

2019. febr. 15. 19:49
 6/8 A kérdező kommentje:
Kenyeret veszem. 15-20 kg
2019. febr. 15. 21:04
 7/8 anonim ***** válasza:

Gondolom a lisztes téma nekem szólt.

Zabpehelylisztet szoktam venni, azt amit éppen jó áron kapok bio boltban, kb 580-600ft ért veszem kilóját.

Egy 900 grammos kenyerem 300g zp liszt, 100g búzasikér (ez full növényi fehérje ugyan nem a legjobb de azért ez is fehérje), 4dl víz, 2ek só, 1 zacsi élesztőpor.

A boltokban csupa hulladék kenyér van amit teljeskiörlésűként adnak az nem is az, van benne pár gramm ugyan de attól még a nagy része sima fehér liszt ott van a csomagolásán mindnek írva, csak nem olvassa senki. :D

2019. febr. 15. 21:37
 8/8 anonim ***** válasza:

Én 183 cm vagyok, 28 éves.

5 évvel ezelőtt volt egy 5 hónapos tömegnövelős periódusom, 79-ről 89 kg-ra mentem fel. Ekkor makrók így néztek ki: 5-5,4g ch, 2g protein, 0,5g zsír / ttkg. Kegyetlenül bezsírosodtam, szerintem a felszedett 10 kilóból 8 zsír volt. Ezért is hagytam anno abba, mert rosszabbul néztem ki mint tömegnövelés előtt. Pedig minden ki volt mérve pontosan, kizárólag csmellet, rizst, tojást, illetve zöldségeket ettem + napi 40 ml lenmagolaj.

Most, 2019 január közepén újra nekiálltam a tömegnövelésnek. A rossz tapasztalat miatt (ch-val nem szállhatok el) makrókat megvariáltam. Jelenleg január közepe óta makrók így néznek ki: 3-3,2g ch, 3g fehérje, 0.6-0.7g zsír.

Január közepén 80,0 kg-mal kezdtem, ma reggel 81,6 kg voltam. Bár ez a 1,6 kg/hó több, mint amit megcéloztam (1kg/hó), ezt betudom egyelőre annak, hogy csak az első hónap miatt nőtt ennyit a súlyom. Nem létezik hogy 3g ch-val is jöjjön majd 2 kiló havonta. De amúgy 1 kg-nak sokkal jobban örülnék, akkor talán abból a fele izom lenne :)

Ami viszont a kilóknál is fontosabb: tükör szerint eddig nekem bevált, már most látok pozitív változást.

Napi kalóriaszükségletem 2300 körül van, ehhez képest 2500-2600 között eszem szinte mindig.

2019. febr. 16. 01:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!