Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogyan tudnék fokozatosan...

Hogyan tudnék fokozatosan visszaszokni az edzésre, ha?

Figyelt kérdés

Szégyellem, de egy éve ellustultam és most legalább 10kg feleslegem van (inkább 15). 2 hónapja figyelek teljesen az étkezésre, edzést egy hónapja kezdtem el. Ennyi idő alatt leadtam 5 kg-ot, viszont nem vagyok megelégedve, mert az edzést nem bírom. Nagyon ellustultam, és már 15 guggolásnál pl. elfáradok, estére sajgó izomlázam lesz. Sírni tudnék tehetetlenségemben, lelomboz az egész. Hogyan tudnám visszaszoktatni a testem? Attól félek, hogy ha 5 ismétlést csinálok a gyakorlatokból, akkor semmit nem érek el az egésszel, csak egy kis lityilötyi, a 10es ismétlésekkel meg nem érek el a gyakorlat végére mert leszakad a lábam. Csak étkezéssel meg elértem a maximumot, több kiló nem akar leolvadni, meg igényelném is a mozgást.

Jógára gondoltam amíg még nem bírom, de az sem tűnik hatékonynak.

Ha valaki volt hasonló cipőben, nagyon megköszönném a segítséget!! :/

2019. febr. 2. 17:20
 1/3 anonim ***** válasza:
rakd rendbe a kajádat, legyenek csaló étkezések, inkább edzés előtt, mert kell az energia. de menjen a diéta. vegyél aminosavat, vagy edzés közbeni pörgetőt, az segíteni fog. olyan gyakorlatokat csinálj, amik azért jól is esnek nem csak szenvedés az egész, pl. guggolás legyen az első gyakorlat, mivel akkor még több erőd van. rendszeresen kardiózz, az javít az állóképességeden, ha nehezen veszed a levegőt kezdj el úszni az segít a tüdőkapacitásod növelésében. ja és ne izgulj, ha nem kapsz levegőt vagy rosszul esik a mozgás, csak nyomd tovább magad, nem fogsz bele halni. ha nagyon rossz pihenj többet 2 sorozat között, ennyi tanácsot tudok adni
2019. febr. 2. 18:28
 2/3 anonim ***** válasza:

még nagyon az elején van az izmaid nincsenek hozzá szokva a mozgáshoz, inkább ne terheld magad túl mert akkor csak lemegy a kedved tőle.

edzőterembe jársz?

15 guggolás az súllyal vagy csak simán?

2019. febr. 2. 19:53
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm #1es, megfogadok pár tanácsot!

#2es: súllyal guggolás lenne az álmom, most még csak a nélkül csinálom. Bár a hájam felér egy adag súllyal... :)

Viccet félretéve, egyetemi koliban "lakok", az ottani edzőterembe járok le. Nem hű de felszerelt, de van egész sok gép, főleg karra, de van szobabicikli is, meg súlyzók ha eljutok odáig. De inkább saját gyakorlatokat végzek + szobabicaj. Most egy hetet vidéken töltök, szóval most csak saját gyakorlatokat végzek.

Gondolkodtam, hogy súlyzós edzés célravezetőbb lenne-e, sokan azt vallják. De már félek, hogy meg sem tudnám emelni. Tényleg az szomorít el, hogy ennyire semmi lett az erőnlétem. De sajnos amit nem egy hónap alatt szúrtam el, azt nem is annyi idő alatt hozom helyre...

2019. febr. 2. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!