Tömegnövelő étrend 75-80kg?
Sziasztok!
16 éves vagyok 64kg és 180 cm.
Nem vagyok vlaami izmos de van ezért bennem erő, régen edzettem is 2 naponta.
Év végére ki szeretném hozni a legnagyobb telejsítmény magamból, mint újévi fogadalom és szeretnék egy kicsit többet mozogni, jobb életet élni.
Ezért kérem a ti segítségeteket mi alapján állítsak össze étrendet:
-ha iskola időben pl: nem tudok csirkemellet enni
-ha kb 4kor érek haza és 5kor edzenék 1,5 órát.
-kb 9-10kor megyek aludni de inkább 9kor.
Ezek az adatok fontosak lehetnek, de nem azért írom le h ezek alapján állítson össz nekem bármit is, emrt nem ez kérem. Azt szeretném kérdezni, hogy az időpontok meg a beviteli adatok mennyisége mekkora, mennyi legyen?
Néztem étrendeket de elérhetetlenek számomra, mert iskola időben pótolnom kell ezeket(csirkemell, hal, stb..) valamivel, csak ennyire nem értek hozzá, inkább semennyire.
Előre is köszi a segítséget.
Érdemes-e közben vitaminokat szedni, pl valami komplex-et, esetleg kreatint, vagy bcaa-t?
Edzés előtt miből fontos a sok bevitel, szénhidrátból vagy fehérjéből. Bcaa-t mikor éri meg beszedni?
Reggeli
Szalonna 4 tojás fehérkenyér.
Tízórai
Pizzás szelet, tejeskávé
Ebéd
Cigánypecsenye vagy sertéskaraj szintén fehérkenyérrel.
Délután
2-3db lekváros fánk tejjel
Este
1 szál kolbász önmagában tejföllel
Plusz 2-3 sör az nem árthat meg.
BCAA ordas nagy baromság.Saját tapasztalat.
Legyen meg a napi 1,5g/kg fehérje és kész.Nem kell túlmisztifikálni.
Ennyit simán be tudsz vinni normális kajából.
Tömegnövelő teljesen felesleges pénzkidobás.
Olcsóbb fehérjeport veszel max 3500-4500 forintos/kg áron tartaléknak ,ha rendes kajából nem tudod bevinni.
Összefoglalom az 2. válaszát.
Minden baromság.
Az aztán tényleg értelmes válasz. Megérdemlitek egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!