Az elég ha a vitamincsomagomban van 1500 mg C-vitamin, amit délben veszek be és mellé még reggel és este C-vitamin porból is megiszok 2000-2000 mg-ot? (+karácsonyi ajándék kérdés)
Össz. 5500 mg egy nap. A vitamincsomagban a felszívódását elnyújtó anyagok is vannak, csipkebogyó kivonat és bioflavoidok.
Most még kaptam többek között Karácsonyra egy doboz 1000 mg-os kapszulát is, abból esetleg még bevegyek egyet délutánonként (?) és akkor 6500 mg lesz. Abban is vannak bioflavoidok. Mást nem tudom mit csinálhatnék ezzel a dobozzal, hogy illeszthetném be a rendbe.
(Testépítek.)
Ez most tényleg ilyen sok? Az én fejemben ez a mennyiség teljesen átlagossá vedlett, mert ehhez szoktam, hogy ennyit eszek.
Az ilyen oldalakon, mint a bodybuilder.hu vagy a testepitek.hu amikről tanultam a legtöbb dolgot, ott azt olvastam 3-5-7 g a jó testtömegtől függően, ha beteg vagy akkor mehet 10 g is.
Köszi az eddigi válaszokat!
6. De ez nem úgy működik, hogyha nem szedtél volna C-vitamint, akkor még rosszabbul lennél, mint ahogy most vagy? Mert így is lehet rá gondolni.
7. Ezzel az a baj, hogy az orvosok is ugyanúgy anyagilag érdekeltek lehetnek abban, hogy inkább gyógyszereket vegyél rajtuk keresztül, minthogy a tápkieg gyártók abban, hogy vitaminokat szedj, szóval hogy anyagi megfontolásból átvernek, ugyanúgy igaz lehet az orvosokra is, ezzel nem azt mondom hogy egyáltalán nem bízom az orvosokban vagy hogy teljesen a tápkieg gyártókban.
8. Nem 10 grammot szedek, hanem 5,5 grammot és az is kérdés növeljem-e 6,5 grammra, mert ajándékba kaptam most Karácsonyra 1000 mg-os (1 grammos) c-vitamin kapszulát is, amivel akkor nem tudok mit kezdeni.
Kb 3 éve szedek ennyit. Vizet iszok rendesen, 86 kg vagyok és kb 5 liter víz lecsúszik egy nap. (Ezt a veseköves dologra írom.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!