Fizikai munka mellett tömegnövelés?
Jelenleg fizikai munkát végzek suli mellett.( 18 vagyok)
Nagyon új még nekem az edzés melletti munka,pláne hogy ez is fizikai. Eddig csak az volt hogy iskola után le mentem a terembe és leedzettem szépen,emellet pedig megvolt a napi 5-6 kaja 2-3 óránkénti elosztással. Tömegnövelésbe szeretnék kezdeni. A legnagyobb problémám ennek kapcsán az, hogy a fizikai munkával elég sok kalóriát égetek el egy nap. Mit tudok ilyenkor tenni, vagy is mit ajánlatos tenni ilyenkor hogy biztosan kalória többletben legyek? A napi 5-6 kaját szerintem itt is meg tudom oldalni. Emelnem kellene a szénhidráton? Vegyek egy kalóriaszámláló órát hogy tudjam vezetni mennyit égettem el egy nap? Vagy ez hülyeség szerintetek? Fizikai munkát végzők, ti hogyan tudjátok/tudnátok megoldani ezt? A válaszokat előre is köszönöm szépen.
Szerintem kísérletezni kell ez esetben egy kicsit, nincs mese. Növeld valamennyivel a jelenlegi kalóriabeviteled, figyeld, hogy van-e változás a súlyodban. Ha nincs, vagy fogysz, növeld még tovább. Csináld ezt addig, amíg nem kezdesz el egy ideális mértékben gyarapodni.
Nem tudom, milyen jellegű fizikai munkát végzel, a kalóriaszámláló órák többsége csak kardió jellegű tevékenységeket + lépésszámot és hasonlókat tud mérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!