Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Melyik a jobb és miért? Hot...

Melyik a jobb és miért? Hot iron vagy TRX?

Figyelt kérdés
2018. nov. 8. 15:38
 1/1 anonim ***** válasza:

Hot iron: csoportos edzés kétkezes súlyzórúddal. Mindenhol egységesen ugyanazt a koreorgáfiát csinálják óráról órára. Összesen 3 koreográfia van, Hot Iron 1, Hot Iron 2, Hot Iron Cross. Az ajánlás szerint mindegyiket 8-12 hétig kellene csinálni, majd továbblépni a következőre. A Cross után ismét az 1-es program jön, de nagyobb súllyal. Nem tudom, ki jut el odáig, mert az óráról órára azonos koreográfiát szerintem nagyon hamar (pár hét után) meg lehet unni. Ezt tartom a Hot Iron egyik hátrányának.

Szerintem az egységes, kötelező koreográfia az oktatót valami betanított "elő-ugrabugráló"-vá alacsonyítja. Elvileg semmi önállóságot és egyénre szabást nem enged. Szerintem ezt hagyjuk meg az Amerikaiaknak, hogy maradjanak ők buták, ne mi.

A TRX-en -- a Hot Iron-nal szemben -- nagyon sokféle gyakorlatot lehet végezni. Így az edzések változatosak. Kis helyigénye és egyszerű felszerelhetősége miatt akár utazáskor is könnyen magunkkal tudjuk vinni. Persze a TRX-sem mindenható, ahogy sok edzésmódszerről kikiáltották már, de sok mindenre jó és hatásos.

2018. nov. 8. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!