Nagyobb súlyokkal való edzéstől miért gondolják egyesek hogy erősebbek is?
Ne legyél butus kérdező. Gondolkodj picit. Miben nyilvánul meg? Abban a gyakorlatban amelyiket nagy súllyal végzik.
Annyira buta a kérdés mint azok akik univerzális értelemben használják a funkcionális edzés kifejezést és mellőzik a tényt, hogy a funkcionális edzés az a módszer, amely közvetlen kapcsolatban áll azzal a tevékenységgel, amely támogatása érdekében végzed.
Vagy hozzuk azt a példát amikor egy 90 kilós csóka kijelenti, hogy te csak azért tudsz egykézzel húzódzkodni mert hatvan kiló vagy, mintha a súly önmagában relevanciával bírna. Ebben a példában a testösszetétel számít, ha 100 kilósként ugyanolyan arányú a testösszetételed (zsír, izom) mint a 60 kilósnak, ugyanúgy tudnod kéne egy kézzel húzódzkodni. (Az más kérdés, hogy nyílván nem fog, mert totál más edzésformát űz.)
El vagy te tévedve barátocskám...
Amit itt megemlítettél, az három különböző mozgásfajta, amit három különböző edzésmód takar.
A hosszútávfutók kb kizárólag állóképességre edzenek, általában nincs rajtuk túl sok izom se zsír. Amúgy a legtöbbjüktől kb ugyanannyira kérheted a 100 szabályos fekvőt, mint a testépítőktől/erőemelőktől.
Említetted az erőemelést, ami meg kb ennek az ellentéte. Nagy izomtömeg jellemzi, és emellett a tzs sem feltétlen az ellenségük. Pont ugyanannyira nem fognak 15 kilómétert lefutni, amennyire egy hosszútávfutó 2-300 kilót felhúzni.
Emellett még van a calisthenics (nem tudom magyarul) ami meg kifejezetten a testsúlyos edzésre van ráállva.
ps.: ha én 0 állóképességgel le tudok futni 10 kilométert, akkor szerintem egy jobb formában levő testépítő/erőember simán lehozza neked a 15öt. Ugyanígy a sok szabályos fekvővel is (talán nem 100at, de na, az azért elég sok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!