Mi a gond a tejjel?
Csurig van kalciummal.vitaminokkal. Na meg persze fehérjével. Ott az összetételben.
Régen is ezt itták, nagyapáink kicsattantak az erőtől. Éltek 90 évig...
Néhány bugyuta fitnessguru kitalálta h sz.ar azota kerülni kellene... Ennyire ostobák az emberek hogy hisznek nekik?
Nos, nem a tej miatt éltek 90 évig, hanem a stresszmentes nyugodt élet miatt. Nem bolt t a felgyorsult világ, nem voltak azeberek ennyit állandóan stresszben, és ha volt mégis ilyen, volt kivel megbeszélni, nem ment ez az egymáson áttaposás ilyen szinten.
Amúgy elhiszem, hogy a tej egészségges. Amit látsz, hogy kijön a tehénből. Na ezek nem épp azok. Sőt, még az se közelíti meg a régi idők tejét, mert nem mindegy mit rszik az állat.
a fehérje lassabban szívódik tőle és a gyógyszerek is
sőt foghúzás után is kerülendő...
nem ártalmas, nem tudom honnan vetted
még ha a rákkeltő szalonnát mondod...
azért azt is tedd hozzá, hogy az öregek a tejen kívűl rengeteg vizet és pancsolt piát ittak (pl alma csutkából meg a héjából pálinkát) nem a tej miatt éltek sokáig...
tisztább volt a levegő, nyugodtság vólt, nem volt enyi méreg a szervezetükbe mint nekünk manapság
a benne lévő kalcium nem hasznosul,sőt kalcium hiányt okoz.
fehérje alig van benne.
a régen meg jelent 150-160 évet,amióta létezik ipari tejtermelés,szemben a 250ezer évvel amióta van homo sapiens aki nem fogyasztott tejet,csak nagy ritkán.
ezért érdemes úgy kezelni mint az édességet.
néha napján mehet,de napi szinten semmiképp.
Kevés fehérje, feleslegesen sok cukor (jó, kinek mi a sok ), a zsír változó és inkább a cukrot tartom rossznak benne. A kálcium nem jó pontja, állítólag a tejfogyasztó népekben semmivel nem jobb a helyzet a kálciumhiány miatti betegségeket nézve, sőt.
A laktóz az emberek többségének nem jó, akkor sem, ha orvosilag nem laktózérzékeny.
Plusz annyi jobb étel van.
Én aztán nem beszéllek le róüla, ez a te dolgod, de én kerülöm a tejet. Kálciumra jobb forrásaim vannak, fehérjére is, zsírra is (bár az még egész OK része, azt olvastam... nekem mindegy, úgyse iszom), a cukor pedig nekem nem kell.
A pár generációval előttem levő őseim cukrot is ettek bőven, szalonnát is, tejet is, egészségesek voltak halálukig. Mivel aktívak voltak és pozitívak, nem kesergősek, alkoholisták és mindenki mást hibáztatók, plusz jók a családi gének.
1. Régen sem éltek 90 évig az emberek. Volt aki addig élt volt aki nem, ez ma is így van. Soha nem volt ez általános.
2. Semmi baj a tejjel. Jó az.
3. Ma divatos finnyáskodni meg ilyen diétát tartani meg laktóz/glutén érzékeny vegán paleonak lenni. Ettől érzik egyesek többnek magunkat.
--gömb--
Az amit a boltban adnak tej néven eléggé megterheli a szervezetet nemkívánatos anyagokkal. Mondom ezt ugy hogy régen én is sok tejet ittam. A tapasztalat mondatja velem.
Nagyapáink meg semmivel sem voltak erősebbek, maximum a totál edzetlen embereknél. Apai dédfater a nyakába vett 2 mázsa búzát és maradandóan lerokkant. Én, a vékony gyerek, a nyakamba vettem egy kb 250 kilós fatörzsdarabot, mentem vele pár métert és semmi nem történt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!