Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Így akkor lehet, hogy nem...

Így akkor lehet, hogy nem lesz gond a tejjel?

Figyelt kérdés

A kislányom nyolc hónapos. Az első egy hónapban kevés volt a tejem, ezért pótlásként kapott HA-s tápszert (a kórházban ezt írta fel az orvos). Most nagyon lecsappant a tejem, már a fagyasztóból pótlom neki. A védőnő azt mondta, hogy két éves koráig HA-t kell kapjon. Egy hete kb. adtam neki spenótos bébi kaját, üvegeset, amiben van sovány tejpor :S és tejszín :S.

Semmi baja nem lett tőle! Akkor most nem kell aggódnom? Tejcukorra biztos, hogy nem allergiás, mert már régóta kap homeopátiás bogyókat, és állítólag tejcukortól édesek azok.

2010. okt. 31. 10:58
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha volt benne tej, akkor semmi baj, adhatsz neki.

Amúgy én már 3-4 hónaposan kaptam, aztán még élek :)

De ne félj, ezek szerint nem laktózérzékeny, mehet a tejtermék bátran.

2010. okt. 31. 11:02
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem az allergia itt a baj hanem, hogy még fejletlen a bélrendszere és a tejből átjutnak olyan anyagok a szervezetébe amik kisütik az immunrendszerét. Ennek leglátványosabb következménye a tejallergia lehet, de akármi más is előfordulhat. Erről háziorvost kéne megkérdezned, nem neten keresgélni és tudatlan emberek szavait kész tényként felfogni. Nem véletlenül féltik annyira a babákat a tejtől.
2010. okt. 31. 11:02
 3/6 anonim ***** válasza:

másodikkal egyetértek!

ráadásul a Hipp pl. allergénmentesíti a bébiételeit, ezért is van már 4 hónapos kortól málna és a többiek. Nem ugyanaz a tej(por, tejszín) van azért benne, amit a boltban is árulnak. Én nem adnám. Ráadásul ezek szerint nem is kóstoltatsz, csak adod neki a kaját.... no comment.

2010. okt. 31. 11:07
 4/6 A kérdező kommentje:

húúúúúúúúúúúúú

basszus, ezt azért nem gondoltam volna, hogy egy rövidke kérdésből

-ilyen következtetést vonnak le egyesek

- és hogy konkrétan a tejre gondolnak.... :S

Szóval kóstoltatok, de van, hogy nem tudok neki főzni, épp a mamánál volt, amikor kapott spenótos bébiételt, ami 6 hónapos kortól ajánlott, és spenótot evett már! Valamint nem tejet akarok adni neki, csak lassan bevezethető a sajt, túró, joghurt. Meg fogom kérdezni a védőnőt és a doktornőt is, csak életbeli tapasztalatokra lettem volna kíváncsi.....de no comment :S

Azért köszönöm, hogy pár karaktert szántatok rám....

2010. okt. 31. 11:12
 5/6 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, ne is foglalkozz a bosszantó válaszokkal, itt van egy csomó anyuka, aki képtelen értelmezni egy egyszerű kiírást.

Amúgy üzenem, hogy ha a 8 hónapos fiamat kóstoltatni próbáltam volna, akkor összeszalad a világ.. Pedig 6 hónapos koráig szopott kizárólag, fokozatosan vezettem be a kajákat, de 8 hónaposan azért már mennyiségeket evett. Arról nem is beszélve, kedves azonnal ítélkező ismeretlen válaszoló, hogy a kérdező nem írta, hogy nem kóstoltatott, ahogy azt sem írta, hogy tejet akar a gyereknek adni. Tényleg jó lenne egy egyszerű szövegértelmezést jól csinálni....

Személyes véleményem, hogy a ha-s tápszer egy nem érzékeny babának tökéletesen felesleges. Én ugyan még nem adok tejet a 14 hónapos fiamnak, de eszembe nem jutna ha-s termékekkel tömni két éves koráig, azért az óvatosságnak is van határa. Még tejitalt kap, de pár hónap múlva átállunk a tejre.

KÉrdező, a leírtak alapján a kicsi nem érzékeny a tejre, lassan lehet vele kóstoltatni a savanyított tejtermékeket.

2010. okt. 31. 14:14
 6/6 A kérdező kommentje:

Jaj, nagyon köszönöm. :D

Már azt hittem, hogy tényleg nem tudok fogalmazni :S.....

2010. okt. 31. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!