Így akkor lehet, hogy nem lesz gond a tejjel?
A kislányom nyolc hónapos. Az első egy hónapban kevés volt a tejem, ezért pótlásként kapott HA-s tápszert (a kórházban ezt írta fel az orvos). Most nagyon lecsappant a tejem, már a fagyasztóból pótlom neki. A védőnő azt mondta, hogy két éves koráig HA-t kell kapjon. Egy hete kb. adtam neki spenótos bébi kaját, üvegeset, amiben van sovány tejpor :S és tejszín :S.
Semmi baja nem lett tőle! Akkor most nem kell aggódnom? Tejcukorra biztos, hogy nem allergiás, mert már régóta kap homeopátiás bogyókat, és állítólag tejcukortól édesek azok.
Ha volt benne tej, akkor semmi baj, adhatsz neki.
Amúgy én már 3-4 hónaposan kaptam, aztán még élek :)
De ne félj, ezek szerint nem laktózérzékeny, mehet a tejtermék bátran.
másodikkal egyetértek!
ráadásul a Hipp pl. allergénmentesíti a bébiételeit, ezért is van már 4 hónapos kortól málna és a többiek. Nem ugyanaz a tej(por, tejszín) van azért benne, amit a boltban is árulnak. Én nem adnám. Ráadásul ezek szerint nem is kóstoltatsz, csak adod neki a kaját.... no comment.
húúúúúúúúúúúúú
basszus, ezt azért nem gondoltam volna, hogy egy rövidke kérdésből
-ilyen következtetést vonnak le egyesek
- és hogy konkrétan a tejre gondolnak.... :S
Szóval kóstoltatok, de van, hogy nem tudok neki főzni, épp a mamánál volt, amikor kapott spenótos bébiételt, ami 6 hónapos kortól ajánlott, és spenótot evett már! Valamint nem tejet akarok adni neki, csak lassan bevezethető a sajt, túró, joghurt. Meg fogom kérdezni a védőnőt és a doktornőt is, csak életbeli tapasztalatokra lettem volna kíváncsi.....de no comment :S
Azért köszönöm, hogy pár karaktert szántatok rám....
Kedves kérdező, ne is foglalkozz a bosszantó válaszokkal, itt van egy csomó anyuka, aki képtelen értelmezni egy egyszerű kiírást.
Amúgy üzenem, hogy ha a 8 hónapos fiamat kóstoltatni próbáltam volna, akkor összeszalad a világ.. Pedig 6 hónapos koráig szopott kizárólag, fokozatosan vezettem be a kajákat, de 8 hónaposan azért már mennyiségeket evett. Arról nem is beszélve, kedves azonnal ítélkező ismeretlen válaszoló, hogy a kérdező nem írta, hogy nem kóstoltatott, ahogy azt sem írta, hogy tejet akar a gyereknek adni. Tényleg jó lenne egy egyszerű szövegértelmezést jól csinálni....
Személyes véleményem, hogy a ha-s tápszer egy nem érzékeny babának tökéletesen felesleges. Én ugyan még nem adok tejet a 14 hónapos fiamnak, de eszembe nem jutna ha-s termékekkel tömni két éves koráig, azért az óvatosságnak is van határa. Még tejitalt kap, de pár hónap múlva átállunk a tejre.
KÉrdező, a leírtak alapján a kicsi nem érzékeny a tejre, lassan lehet vele kóstoltatni a savanyított tejtermékeket.
Jaj, nagyon köszönöm. :D
Már azt hittem, hogy tényleg nem tudok fogalmazni :S.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!