Mennyire állja meg a helyét ez az állítás?
Ugye a gyomor szakaszos működésű, tehát ha ettél 4 óra kell neki,hogy teljesen kiürüljön, plusz 40-60 perc,hogy standard állapotát felvegye.
Ez ugye azért lényeges,mert ha eszel termelődik gyomorsav, amit tudunk,hogy eléggé erős savról van szó(1,0ph).
És ha naponta többször eszeünk tehát többet kevesebbet akkor ez a sav szint folyamatosan fent áll,mert nem tud kiürülni a gyomor.
És ezért nem ajánlatos naponta 5-6 enni, hanem kb 3x étkezés egy nap ami ideállis, ki lát ebben rációt?
Én csak napi 2x eszek, de nem azért, amit te írtál.
Ha 2x eszek, akkor alacsonyan tartom az inzulinszintem és ezzel segítem a diétám. Plusz ugye nem eszek sok ch-t és ezzel is alacsonyabb marad.
Összefoglalva attól tartasz, hogy ha többször eszel akkor több sav lesz a gyomrodban ezért valami bajod lehet?
Nem lesz, a reflux betegeknek például azt ajánlják, hogy többször egyenek keveset. Pont, hogy a nagy mennyiség étkezés terheli a gyomrot és fokozza a savtermelést.
--gömb..
Ha ritkán eszel sokat, a gyomornak meg kell növelnie befogadóképességét és egyszerre kell nagy mennyiségű savat termelnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!