Mennyire igaz ez az allitas?
Hogy csak a ch alakithato zsirra a feherje es a zsir nem.
Norbi update ezt reklamozza folyamat hogy napi 80g ch es annyi feherje es zsir amennyit akarunk, ez mennyire igaz? es a kalorias dolog tenyleg megdolt az allitasa szerint a testet nem lehet egy kazanhoz hasonlitani.
velemeny?
A bevitt zsír is tud zsírként felhalmozódni, de a túl sok fehérje felesleges része is (mondjuk ez a legtöbb embert nem fenyegeti, az emberek olyan kevés fehérjét esznek).
Nem tudom mi az a kalóriás dolog, de én azt hinném, hogy legalább itt a Testépítés topicban mindenki tudja, hogy első sorban nem kalóriákat számolunk étrend összeállításakor, hanem bevitt fehérjéket, szénhidrátokat és zsírokat (grammra mérve) első sorban.
#1 én kcalt számolok, mert a zsír/ch aránya nagyon változó...
Amúgy Norbi egy fåsz.
"Zsírok emésztése: zsírtartalmú anyag bevitele – gyomorban még nincs számottevő lebontás, duodenum: epe+pancreas lipáz, két szabad zsírsav (1-es és 3-as) és monoacil-glicerol keletkezik, felszívódnak a bélhámsejtekbe, itt reszintetizálódik a neutrális zsír, triglicerid, kilomikronná alakulva nyirokba kerül, ductus thoracicuson keresztül vérkeringés, perifériás szövetek: lipoprotein lipáz teljesen emészti, zsírsavak izomban oxidálódnak, zsírsejtben reszintetizálódik és raktározásra kerül."
Forrás:
: SotePedia.hu - A Semmelweis Egyetem közösségi tudástára » Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar » Tárgyak » Molekuláris Sejtbiológia I. » Biokémia előadásjegyzetek 2012/13 ősz » Zsírok emésztése, felszívódása, lipoproteinek
2012
#3, a keto az nagyon alacsony ch (csak zöldségekből származik), moderált fehérje és magas zsír. Nem pedig akármennyi fehérje és zsír.
Kb. ilyen arány:
ch: 5-10%
fehérje: 25%
zsír: 65-70%
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!