Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Edzéstervvel kapcsolatos...

Edzéstervvel kapcsolatos kérdés lent. Szerintetek?

Figyelt kérdés

Túl intenzív edzés, (kb 7 hónap alatt) ami azt eredményezte hogy növekedés mellett, striák alakultak ki vállaimnál.. vagyis a szokásos helyeken. ami minden 2. testépítőnek ismerős szerintem..

Nem is az a lényeg nem nagyon zavar, csak megszeretném kérdezni leginkább a profiktól hogy jo lenne vagy lenne-e hátránya hogy ha az egyik héten a nagyobb, másik héten kisebb izomcsoportra edzénék... tudom valaki számára hülyeségnek hangzik de úgy csinálnám hogy:

Egyik hét:

Hétfő:Mell

Kedd:Pihenőnap

Szerda:Láb

Csütörtök:pihenőnap

Péntek:Hát

Másik hét:

Hétfő:bicepsz

Kedd:p.nap

Szerda:tricepsz

Csütörtök:p.nap

Péntek:Váll

És így felváltva...

Válaszotokat előre is köszönöm!!!

Szerintetek?

2018. aug. 25. 09:20
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem vagyok profi,de így 1-1 izomcsoport 2 Hetente kerül sorra. Sztem naturban nem tudunk úgy megedzeni egy izmot,h 2 hét pihenő kelljen neki. Jobb esetben stagnalna,rosszabb esetben még vissza is gyengülhet. Próbálj keresni egy masik tervet a neten. Népszerű most az alsó test-felső test bontás, push-pull-leg, icf, stb.
2018. aug. 25. 10:19
 2/3 A kérdező kommentje:
Hát ömm, viszont több repedést nem szeretnék.. es az azért volt mert tul intenzíven edzettem:) Hetente minden izom, tudom ez masok szerint normalis, de nálam nem igazán jó a testemnek a repedések végett:)
2018. aug. 25. 18:38
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem a túl intenzív edzés miatt repedt meg a bőröd. Sőt ha minden izmot megedzel heti egyszer az nem túl intenzív, hanem pont jó. Többször nem nagyon lehet naturálban, kevesebbszer meg nem érdemes.

Az izom/zsír tömeg növekedése miatt repedt meg a bőröd. Ennek meg csak egy kisebb része köszönhető az edzésnek, a másik része a kaja, hisz anélkül nem nagyon nőnél.

Kéthetente edzeni egy izomcsoportot kb felesleges.

Valamint gondold végig logikusan. Nem akarsz több repedést, ezért kevesebbet edzel. Mi lesz a vége? Jó esetben stagnálsz, rosszabb esetben kisebb leszel.

Ha stagnálni akarsz, mert amit eddig elértél neked elég, akkor nem az edzésből hanem a kajából kell visszavenni. Nézz olyan étrendet amivel fenntarthatod az izomzatod, de nem fejlődsz.

Véleményem szerint 7 hónap alatt azért olyan hatalmas izomzatot nem építhettél naturálba, így nem tudom mi értelme máris stagnálni. A repedés meg ne zavarjon legalább látszik, hogy edzel és különben sincs semmi negatív hatása.

Ha barnulsz (nap vagy szoli) akkor kevésbé fog látszani és idővel amúgy is halványul.

2018. aug. 27. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!