Térdfájdalom, mitől és hogy tudnám megszüntetni?
Igazából nem is tudom, hogy a térdem fáj-e, de ilyen még sosem volt. Ez az első, hogy bajom van a térdemmel.
Ott fáj, ahol pirossal jelöltem: [link]
Csak akkor fáj, ha vízszint alá guggolok. Vízszintig nem érzek semmit.
Lábra nem szoktam mást csinálni, csak guggolni. Viszont most elhanyagoltam egy kicsit a guggolást, kb. 1,5-2 hétig nem csináltam.
Ma akartam újból nekiállni, de már bemelegítésnél éreztem a szúró fájdalmat.
16/F
Köszi előre a válaszokat.
Tudom hogy kell guggolni, már 3 éve edzek.. Viszont eddig sosem volt bajom a guggolással, csak most kezdett el fájni.
Amúgy lúdtalpas is vagyok, nem tudom az mennyire rossz a térdnek.
Amúgy nem akarlak kioktatni, de a térdek a lábujjak elé mehetnek.
Ha nem hiszed olvass utána, vagy nézz meg róla pár videót.
Linkelek is neked, hogy ne kelljen keresned:
https://www.youtube.com/watch?v=iBHc323QwFE
Nem akartalak megsérteni a válaszommal, nem tudtam mióta edzel. Ezeket a tanácsokat az edzőmtől kaptam, (már elég régen) nekem bejöttek, de igaz, a fájdalom helye nem egyezett teljesen az általad megjelölttel. Megnéztem a videókat is, köszönöm.
A lúdtalppal kapcsolatban, amit térd spec. ortopédustól hallottam: a megbomlott statikai rendszer következtében megváltozik a porfelszínek terhelésének iránya, ami hosszabb távon kopáshoz, meniscus-szakadáshoz vezethet. Ez nem ott okoz fájdalmat, mint ahol jelölted a képen, tehát szerintem ez még nem az, és a lúdtalp kis mértékű változás, tehát felteszem nem mutatkozik hamar, de megfelelő tornával könnyen orvosolható, ezért leírtam, ha esetleg akarnál rajta változtatni.
Köszi a válaszokat.
#3, nyugi nem sértettél meg, sőt a második válaszod kifejezetten tetszett. Ment a zöld mindkettőtöknek.
Amúgy most reggel felkeltem, lábujjhegyen leguggoltam és olyat roppant a térdem, hogy ..., de azóta már alig érzem.
Tényleg nem értem, hogy ez mitől lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!