Milyen makró arányokra lenne szükségem szintentartáshoz? Többi lent.
24 éves lány vagyok, 163 cm magas és 53 kiló. Ezt a súlyt szeretném tartani, mostanig 30 g zsír, 130 g szénhidrát és 130 g fehérje ment, de a fehérjét mindig túlléptem és volt rá példa, hogy sokkal több lett belőle. De a kalóriadeficitet mindig sikerült tartanom. Sajnos nagyon nagy evő vagyok. Ezekkel az arányokkal sikerült leadnom 4 kilót ami elég is, és most ezt kellene megtartanom.
Heti 3/4 súlyzós edzés és 2 HIIT edzés. Növeljem a szénhidrátot? Elég könnyen hízok.
Ha jó a kalóriamennyiség, nem hízol se könnyen, se nehezen. Emeld annyira, hogy pont jó legyen - de emeld a zsírt is, mert 30 gramm nagyon kevés. A fogyási ütem alapján meg tudod tippelni, mennyi pluszkalória kell a súlytartáshoz adott aktivitás esetén.
A fehérjére azért vigyázz, nem jó, ha feleslegesen sok, bár megértem, hogy a laktató fehérjére fókuszáltál fogyáskor, de akkor is.
Akkor te egy roppant fegyelmezett nagyevő voltál, ha ilyen parányit ettél tartósan... Gratulálok a fogyáshoz! Ha edzel s már nem szálkásítasz, miért szinten tartani akarsz, miért nem tömegelni? Persze az izmosodás lassan megy, csak egy kicsit kell többet bevinned, mint súlytartáshoz.
Köszönöm! Ez igazán jól esik.
Egyelőre úgy vagyok, hogy a nyárra ezt a formát jó volna tartanom, de ezekkel az arányokkal úgy érzem, és a környezetembe lévő emberek szerint is, egyre inkább fogyok el. Nekem meg szálkásítás lett volna a célom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!