A fekvenyomással szerzett erőt hol tudjuk kamatoztatni az életben? Milyen feladatoknál?
Kettes!
Az a baj, hogy ezeknél gyakorlatilag a teljes tested erejét kell belevinned, és inkább csak rásegítesz a nyomó izmokkal, illetve a lapocka sokkal szabadabban mozog, tehát ilyen szempontból ezeken sokkal jobban dobna pl. egy szántolás. De amúgy az tény, hogy a fekvenyomás megerősíti a nyomó izmokat, tehát vamalilyen traszfer hatása minden nyomó mozdulatra lesz, főleg, hogy itt lehet megmozgatni a legtöbb súlyt. A fekvenyomás elég természetellenes olyan szempontból, hogy a való életben gyakorlatilag minden nyomó mozdulatnál szabadon mozog a lapocka. Viszont szerintem ilyen szempontból előnye is van: a fekvenyomásnál a felsőhát homorítása, és a lapockazárók feszítése hasznos lehet a tartás szempontjából.
Ha testépítő módon nyomsz akkor szerintem nem tudsz belőle sokat kamatosztatni.
De erőemelő stílusban nyomsz ahogy kell akkor ott kis túlzással az egész test benne van a gyakorlatban.
A harmadik válaszolónak van igaza...
Nem azért guggolunk, nyomunk, húzunk, hogy azt az életben ilyen formában kamatoztathassuk, mert (főleg ha nem vagy építőmunkás vagy hasonló) nem fogjuk tudni.
Azért járunk le a terembe, mert szeretjük gyúrni a vasat és szeretünk jó csajokat dugni. Javítsatok ki ha ez nem így van
Tehát pl egy 66kg-os profi erőemelő versenyző, mivel erre a három gyakorlatra épített (és nem a p*natárogatóra, meg a csigás letolásra) szerinted dagadt...
Meg bárki, akinek erősebb a guggolása, húzása nyomása.
Meg Valentin Torma is, aki minden edzésén csinálja ezek a gyakorlatok közül valamelyiket.
Mesélj még..
Izmos vagyok,mégis észre sem vesznek a csajok.20 évesen szűz vagyok,de még csak nem is csókolóztam.
Valentin Torma meg pont az izolációs hülyeségeket ajánlja a videóoban.Néztem edzésvideóját ahol smith keretes bicepsz karhajlítást mutatott be...Úristen
Valentin minden edzésén vagy húz vagy nyom vagy guggol.
Minden edzését ez a három gyakorlat köré építi.
Az már más kérdés, hogy ő az alapgyakorlatokon kívül csak izolál.
A csajozáshoz ez csak pluszt nyújt, nem jelenti azt, hogy ránézel egy csajra és már viheted is az ágyba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!