Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Elméletileg lehet ígyvalamenny...

Elméletileg lehet ígyvalamennyi izomtömeget növelni fogyás mellet?

Figyelt kérdés

Alacsony CH és magas fehérjetartalmú étrend (napi 5-6x étkezés) mellett heti 3-4 aerob edzés + ugyanennyi súlyzós.

ha a diétám alapvetően rendben, a súlyzós edzéseket nem éhgyomorra tolom + utána (de csak a súyzós edzés után) egy derék adag szénhidrátot eszem a fehérje mellé? (Pl proteinturmixba 2 banánt teszem/30-40g zabpelyhet)? Napközben pedig étkezések között BCAA-s vizet kortyolgatnék. Így lehetne valamennyi izmot gyűjteni fogyás mellett?

2018. jún. 10. 18:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Persze. Ha koxolsz melle 😀
2018. jún. 10. 18:38
 2/12 palilaci ***** válasza:

-Semmit nem szamit, hogy edzes utan sok tapanyagot eszel, mivel nem letezik az anabolikus kapu, csak az osszbevitel szamit es az egyeni tapanyagfelhasznalas.

-A bcaanak meg mindig semmi ertelme egy versenyzo dietajaban sem, mivel azon a szinten mas "kiegek" jatszanak. Hobbistarol nem is beszelve. Persze vannak akiknek bevallik, ezt hivjak placebonak meg onigazolasnak a kidobott penzre.

Ám lehet izmot epiteni es erosodni. Nem mindegy a kiindulasi alap es az edzesmult. Egy kover kezdonek konnyu dolga van ilyen teren, viszont egy haladobb testepitonek aki 15% testzsirrol akar lemenni 10%ra kozel sem ilyen egyszeru a dolga.

A titok jo etrend eseten a minimalis kcal plusz es a progresszio megorzese azaz erosodni edzesrol-edzesre.

2018. jún. 10. 19:19
 3/12 palilaci ***** válasza:
Minimalis kcal minusz*
2018. jún. 10. 19:20
 4/12 A kérdező kommentje:

Akkor máshogy kérdezem: alapvetően nagyon messze álok a testépítéstől, szóval a diétám ne úgy képzeld el, hogy már van rajtam egy jelentős izomtömeg (ebben az esetben nyilván lehetetlen izomvesztés nélkül fogyni).

Azért szeretném, hogy az izomtömegem megmaradjon/több legyen diéta alatt, hogy 1) ne legyek fat skinny, mire lefogyok 2) pörögjön az anyagcserém.

Ilyen szempontból szerintem az anabolikus kapunak van értelme. Mert ha alapvetően rendben van a diétám, alacsony szintém tartom a CH-t, akkor az anyagcserém előbb-utóbb belassulhat, plusz az izmaim is kellőképpen megsínylik a dolgot. De edzés után megváltozik az anyagcsere, egy (magamhoz képest) intenzívebb súlyzós edzés végére elsősorban az izmaim fogják beépíteni a CH-t ahelyett, hogy zsírraktárba menne.

Egyébként a BCAA-tól nem v@rok csodát, nekem alapvetően abban segít, hogy ilyenkor nyáron ne forduljak a cukros/vacak cukormentes hideg üdcsik felé + kitolja az éhségérzet kezdetét. Edzés közben is jobb, mint sima vizet iszogatni. Lehet h placebo, belefér :)

2018. jún. 10. 21:06
 5/12 A kérdező kommentje:

Ha ilyen szempontból nézzük, akkor sincs értelme szerintetek?

Attól félek, hogy ha elkezdek heti 3x súlyzós edzéseket csinálni, és azután nem eszem CH-t, akkor az izmaimból fogok fogyni.

2018. jún. 10. 21:08
 6/12 anonim ***** válasza:

Sokan izmosodnak és szálkásítanak igen kevés ch mellett, pedig több izmuk van, mint neked és nem esik le róluk. Az izommegtartáshoz és -növeléshez nem ch kell. Az edzéshez azért nem árt valamicske, sokaknak pedig jóval több kell az energikussághoz.

Ha még kevés izmos is van, ne pörögj rá, nem fogod olyan könnyen veszteni, mintha sok lenne és úgy szálkásítanál (vagy kevés testzsírral, az se megy naturálban egy szinten túl, megy az izom).

Edzel, megfelelően eszel (kalória, fehérje), pihensz, jó az. Hogy pont mikor, hányszor eszel és mennyi szénhidrtátot, azt inkább lődd be magadnak, neked mi esik jól, mivel megy az edzés, erre nincsenek fix igazságok.

2018. jún. 10. 21:31
 7/12 anonim ***** válasza:
Bizonyos fokig tudsz felpakolni izmot, de nem fullosan.
2018. jún. 11. 00:25
 8/12 palilaci ***** válasza:

Csak ismetelni tudom magam:

Nincs anabolikus kapu ergo, semmi ertelme a bcaanak, ergo csak penzkidobas.

Minimalis kcal minusz, legalabv 2g×testtomeg kg feherje, progressziv edzesterv (Madcow/texas method/icf 5x5) edzes elotti etkezes legyen szenhidratban gazdag, ha pedig ennyire ragaszkodsz a kieghez akkor kreatin. A lenyeg az erosodesre valo torekves, ehhez pedig a fentebb emlitett tenyezok segitenek hozza. Az pedig skinny fat, jol megjegyeztem, mert en is az voltam.

2018. jún. 11. 08:52
 9/12 anonim ***** válasza:
Nyugodj bele, hogy nem fogsz még egy ideig jól kinézni, minimális izomtömeggel nem érdemes ennyit vacakolni, örülj hogy nem nagyon tudsz mit veszteni... Nem értem minek akarnak egyesek mindent egyszerre, de jó lehet neked hogy ráérsz egy fél napot ezzel foglalkozni..
2018. jún. 11. 12:11
 10/12 A kérdező kommentje:

Nem tudom, te hogy állsz az írással, de nekem ezt megírni nem fél nap volt, csupán 2 perc ;) Amúgy pedig így is jól nézek ki, köszi.

A többieknek köszönöm!

2018. jún. 12. 00:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!