Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért nincs soha izomlázam a...

Miért nincs soha izomlázam a hátamban?

Figyelt kérdés

A mellemben szokott lenni a legnagyobb izomlázam általában, utána a lábamban, a karomban és a vállamban egy egészen enyhe. De a hátamban sosincs, pedig nagyon keményen megedzem mindig, úgy ahogy a többi izomcsoportot is.

1 példa a Hátedzésemre:

- Evezés csigán 1x25 3x12-10

- Széles húzódzkodás 4xamennyi megy (általában 12-15 között)

- Deadlift 5 sorozat súlynöveléssel (12-6 közötti ismétlésekkel)

- Evezés rúddal 4x12-8

- Lehúzás szűken 4x12-10

- Hiperhajlítás 2x20

Látom rajta a fejlődést, mondhatni a hátam a legfejlettebb izomcsoportom az összes közül.

Kicsit zavar viszont, hogy nem szoktam érezni enyhe izomlázat sem másnap, olyan mintha nem edzettem volna elég erősen.

Szerintetek mi ennek az oka?

2018. jún. 3. 12:38
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Valószínűleg nem hangsúlyozod ki a negatív szakaszt, kb. ennyi az oka. Vagy ha igen, akkor is elég magas ismétléssel edzel és negatív szakaszban sokkal erősebb vagy. Tehát ha koncentrikusan meg tudsz csinálni valamiből 12 ismétlést, akkor ott excentrikusan még nagyon messze vagy a bukástól. Tehát a negatív szakaszt nem terheled túl, ami alapvetően az oka az izomláznak. De attól még fejlődsz, tehát nem túl releváns a dolog.
2018. jún. 3. 20:07
 12/13 anonim ***** válasza:
22sorozat fölösleges hátra. Mi az hogy minden oldalból meg kell edzeni te fogyatékos? 15sorozat is bőven elég rá,na mindegy,ne halgass másra,hidj a saját álomvilágodba.
2018. jún. 3. 20:16
 13/13 anonim ***** válasza:
Hagyjad, had dolgozza csak minden oldalról, minden szögből, sőt menjen 25 ismétlésekre fel nyugodtan. A seggtörlés magasiskolája :)
2018. jún. 3. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!