Teljesen kezdőként mit "szedjek"? Többi lent!
Protein? BCAA? L Glutamin? Vitaminok?
Teljesen kezdő vagyok, nagy reményekkel, kondiba életemben nem edzettem. Szeretnék némi izmot felszedni, ezért is szeretném segítségeteket kéri. Étrend offos, nem bírnám magamnak finanszírozni, mivel középsulis diák vagyok. Persze, nem csokival és chipssel tömném magam.. Odafigyelnék arra, mit eszek, mennyit, hányszor. Sportok közül úszás, labdarúgás, kondi és futásra van lehetőségem.
A sportról kicsit részletesebben..
Fociedzésen heti 2-szer veszek részt, plusz egy hétvégi meccs.
Nos, ha vége a szezonnak, ezt futással/úszással tudnám helyettesíteni, és ekkor a hétvégi meccs is kiesik.
Egyenlőre nincs pénzem táplálékkiegészítőkre, ezért is gondoltam, a nyarat az "előkészületre" szánnám. Diákmelóból jön be egy kis pénz, szeptemberbe pedig bele tudnék vágni a kondizásba is! (Tudnék táplálékkiegészítőket venni, ha úgy van.)
16/f ; 183cm/82kg
Köszönöm a segítségeket/építő jellegű válaszokat! ;) Ja, és bocsánat a "kicsit" hanyag fogalmazásért! :D
✌✌
Próbálj normálisan kajálni,amennyire megengedheted magadnak,egy vitamincsomag hasznos lehet illetve a pénzedet ha van egy kis plusszz add oda szüleidnek és mond meg vegyenek inkább neked több normálisabb kaját csirke stb.
Tápkieg teljesen fölös,ha nincs egy bázis étrended amit kiegészítenél vele.
16éves vagy edzegess 1-2évet így,ha van genetikád lesz fejlődés így is,majd késöbbiekben ha lesz önálló kereseted,pénzed tudsz komplett étrendet,tápkiegeket venni,illetve komolyabban venni az egészet.
Addig meg költsd a pénzed inkább csajokra,szórakozásra stb.)
Nem kell semmit sem szedned. Ami nagyon fontos hogy a kajad rendben legyen. Nem is kell csirke-rizs-brokkoli kombot nyomni ha nem akarod, fogsz mas kajaktol is fejlodni, sot!
En amit javasolnek az a valtozatos etkezes, belertve huvelyeseket is es minel tobbfele gyumolcs, zoldseg es persze sok alvas :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!