Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » 10 tojásban valóban akár 70...

10 tojásban valóban akár 70 gramm fehérje is van?

Figyelt kérdés
Neten nézegettem, csak nehéz elhinni, hogy tényleg ilyen sok.

2018. máj. 12. 07:55
 1/2 anonim ***** válasza:
Annyi, különösebben nem sok, főleg, ha azt is nézzük mennyi zsír van mellette.
2018. máj. 12. 08:36
 2/2 anonim ***** válasza:

Igen. Miért olyan sok tojásonként 7g fehérje?

14 gramm 100 grammonként, ez egy rendes állati fehérjeforrástól teljesen hihető... Egy komplett csirkét kell felépíteni belőle, valamirevaló fehérje nélkül elég necces lenne. A kalória mindössze kb. egyharmada jön fehérjéből... Nem lehet merő zsír és víz... A fehérjében speciel nem is nagyon van zsír, persze elég vizes.

Sokunknak inkább bizonyos szempontból kevés van benne. Bevágunk 10 tojást, ami még tojásimádónál sem semmi s az mindössze 70 gramm fehérje (normál méretű tojásoknál)... Növényekből is könnyen beviszek ennyit, ha nem csupán mellékes szerepe van a tojás mellett.

De más szempontból... Szeretem a tojást s szívesen megennék néha huszat, de a fele is nehezen fér a napomba a többi forrás mellé.

Mivel a fehérje igen könnyen jön, mindenféle ételekből. Én azon lepődöm meg néha, hogy milyen sok van a gabonákban vagy a zöldségben, pedig már van gyakorlatom a makrók számolásában. Ez emberfüggő, gondolom, az adagjaink is számítanak meg mindenféle gondolatunk, tudásunk, hozzáállásunk. Nagy kalóriaigénynél elég irritáló lehet megfelelően alacsonyan tartani a fehérjét egy fehérjeszerető embernek.

2018. máj. 12. 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!