Edzés után valóban fehérje helyett cukrot kéne bevinnünk?
Figyelt kérdés
Elvileg a Glükogén raktárakat fel kéne tölteni cukorral és csak utána fehérjét inni, különben az edzés utáni fehérje egy részét fogja a szervezet cukorrá alakìtani.
Ebben van igazság?
2017. szept. 3. 22:47
1/8 anonim válasza:
Hogy jönnek ide a glikogénraktárak? Ha nincs cukor, akkor nem fogja a fehérjéből a raktárakat tölteni a test. A sejteknek szükséges glükóz már más tészta, ha nincs már készlet, akkor jön a fehérje, ha fehérjebevitel sincs elég, izombontás, de ehhez tartósabban kell hanyagolni a szénhidrátot, nem pár órán át.
2/8 anonim válasza:
1#
Úgy jön oda, hogy mielőtt választ adnál valakinek, olvass utána!
3/8 Cortez70 válasza:
Nem merül le egy edzestől a glikogén raktár, ha edzés előtt volt valamikor kajalas. Így nem muszáj egyből szénhidrátot bevinni edzés után. Persze majd kell kajalni, fehérje és ch sem árt, de nem fontos azonnal és nem cukor kell, összetett ch jobb.
4/8 anonim válasza:
Én a gyilkos edzéseket szeretem és szédülök, zavarodott vagyok utána, így nekem KELL a szőlőcukor.
Amúgy a fehérjének is van inzulinreakciója, nem kell a felszívódásához +cukrot bevinni...
Nameg még a "gyors" felszívódású fehérje sem szívódik fel olyan gyorsan, mint azt sokan hiszitek...
5/8 anonim válasza:
#2: Ha nem olvasgattam volna a témában, nem tudtam volna megírni azt a hozzászólást... Továbbra sem értem a dolgot, hiszen te a világon semmilyen információt nem szolgáltattál, s a glikogénraktárak NEM töltődnek ch hiányában. Szerinted igen?
6/8 Cortez70 válasza:
Töltődik. Fehérjéből is tud a szervezet ch-t szintetizalni. Glukoneogenezis a neve a folyamatnak. Nézz utána.
8/8 anonim válasza:
Finomított cukorra nincs szükség, de van benne logika, hogy először némi CH-val lenyomjuk a kortizolt, és utána vigyük be a fehérjét. De nem hinném, hogy érdemben befolyásolják az ilyen apróságok az eredményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!