A kalória vagy a makrotápanyagok számítanak jobban?
Megszámoltam a napi bevitt kalóriát és tápanyagot az jött ki, hogy a szénhidrát kicsit sok, de a kalória meg kevés.
Mai bevitel:
Fehérje: 170 g
Szénhidrát: 271 g
Zsír: 52 g
Kcal: 2200
F/20, 80 kg
Nekem az a 2200 kcal kevésnek tűnik, főleg, hogy voltam edzeni is, de a ch viszont épp elég (3,3 g/ttsk).
Szerintetek?
170g fehérje fölösleges,
2g/tskg maximum az is zsírmentes tömegre.
Gondolom diétázni akarsz ennyi kajával,szóval ha havi 1kg megy le akkor jó,ha több akkor emeld,ha nem fogysz akkor csökkentsd a ch-t
A makrók, azok amúgyis ugyanúgy megadják a kalóriát... Szóval ez így fura kérdés... A kalória mindkettőben benne van, de a 3 makró pontosabb, informatívabb, a tested igényeit jobban figyelembe vevő.
Olyan nincs, hogy a szénhidrát sok, a kalória kevés, hacsak nem rontod el valamelyik más makrót is, ami persze baj, a fehérje és a zsír nagyon fontos, míg a szénhidrát elég változatos szinteken lehet. De ahogy elnézem, megvan mindkettő jól, úgyhogy ha kevés neked a kalória, akkor kevés neked a szénhidrát, emeld (vagy a zsírt, ha az szimpatikusabb, persze).
Kalóriabázison ütöttem be, hogy miket ettem ma.
Ezeket az adatokat kaptam vissza.
Nekem is elég fura volt, de a 2200 kcal tényleg kevés a 271 g ch-hoz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!