Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » 14 Évesen súlyzós edzésnek...

14 Évesen súlyzós edzésnek vannak káros hatásai?

Figyelt kérdés

olvastam sok cikket mindegyikbe mást írnak, hogy megállsz a növekedésben, nem állsz meg stb.

Nem extrém súlyokkal szeretnék dolgozni, kézisúlyzókkal olyan 7-10 kg, francia rúd 15 kb és ilyen 40-45kg alatt dolgoznék súlyokkal max.

Tehát milyen káros hatásai vannak? megállok a növekedéseben, ha igen akkor egy cikket tudnátok linkelni?

már készítettem edzéstervet aki szeretné privátban elküldöm

2018. máj. 11. 15:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Semmi bajod nem lesz. Nincs arra semmilyen bizonyíték, hogy megállnál a növésben.
2018. máj. 11. 16:05
 2/11 palilaci ***** válasza:
100%
Ha fokozatosan, észszerűen noveled a terhelest, normalis teljes testes edzestervet kovetsz (tehat minden izomcsoportra edzel nem csak mellre es bicepszre) es eszel eleg tapanyagot, akkor nem fogsz megallni a novesben.
2018. máj. 11. 16:16
 3/11 A kérdező kommentje:
persze, azért annyira nem vagyok őrült hogy nagy legyen a karom de a lábam meg a többi izmom a karomhoz képest visszamaradott. hetente 2x érdemes megedzeni egy izomcsoportot miután regenerálódott
2018. máj. 11. 16:19
 4/11 anonim ***** válasza:
0%

Azért lehet vitatkozni, hogy megállsz-e vagy nem, csak nézd meg a testépítők zömét, 170 alatt vannak...

Az viszont tény, hogy 18-20 éves korodig intenzív fejlődés alatt van a tested, az ízületeid, aminek nem tesz jót ha a súly megnyomja.

Ha nem is állsz meg a növésben, de nagyobb eéllyel lehetnek később ízületi bajaid, hiába csinálod teljesen szabályosan a gyakorlatokat.

2018. máj. 11. 17:21
 5/11 anonim ***** válasza:
47%
Kussolj már el 4es. Nem lesz semmi baja a kérdezőnek. 10éve edzek,13évesen kezdtem és 14évesen ment ki a 100kiló fekve,és még most sincs semmi bajom,és ráadásl 180centi vagyok. Erről ennyit,ne terjeszd a hülyeségedet.
2018. máj. 11. 20:04
 6/11 anonim ***** válasza:
Szerintem vannak. Sőt ha úgy vesszük mindig vannak, azért az ízületek kopnak. 14 évesen még bőven fejlődsz. A növekedéshez meg annyit, hogy a legtöbb helyen azt írják szerintem, hogy nem állít meg a növekedésben (vagy nem árt neki). Viszont én hamar kezdtem és azóta nem nőttem sokat. Bár édesapám 180+ édesanyám meg kicsit van 150 felett én meg 174 vagyok kb (kettő között), de az edzés után nem igazán nőttem. Az edzőm szerint, aki egyetemre járt és nagyon ért hozzá, ennek tulajdonítja, hogy nem lett olyan magas. Sportorvos is mondta már nekem, hogy megállíthatja/hátráltathatja. Inkább csak hátráltathatja.
2018. máj. 11. 20:07
 7/11 anonim ***** válasza:

Kedves #5!

Köszönöm az igényesen, szofisztikált szóhasználattal megírt reakciódat, illetve, hogy kulturált módon hívtad fel a figyelmemet az általad hamisnak megítélt információra, amit közvetíteni szerettem volna a kérdezőnek. Továbbá szeretnék gratulálni a kora-serdülőkorban elért valóban nem mindennapi sporteredményeidért. Kétség nem fér hozzá, hogy a mindennapi vérverejték meghozta gyümölcsét.

Ezúton szeretnélek megkérni arra, hogy folytasd a zöldfülű testépítők szellemi korrepetálását, illetve tanítását, mind mozgáskultúrából, mind pedig humán anatómiából. Minden bizonnyal a Te múltadat, és tapasztalatodat ismerve, előbb fognak utánad tanácsért epekedni, mint egy olyan ember után aki Pécsen tanul gyógytornászként. Egyértelmű, hogy van különbség a kettő között, természetesen a Te javadra.

További szép napot, illetve szerencsés, sérülésektől mentes sportolói karriert kívánok a jövőben (is).

2018. máj. 11. 21:07
 8/11 anonim ***** válasza:
Lehet kicsit túlreagáltam,de neked is viszont. :D
2018. máj. 11. 21:16
 9/11 anonim ***** válasza:

Az csak izraeli propaganda, hogy kamaszkori edzés árt.

Épp ellenkezőleg, az edzés során nő a tesztoszteron szinted, ami erősebb/jobb férfivá alakít ki téged a végére. Értelem szerűen túlzásokba sem kell esni, de a tested tudni fogja, hogy mennyi az ami sok(fájni fog), és akkor le kell állni, visszább kell venni egy kicsit

2018. máj. 12. 13:34
 10/11 anonim válasza:

Az izuletek kopnak ervre annyit: a futassal, uszassal, kezilabdazassal, stb.-vel nem? Ott is ugyanugy ranehezedsz, amikor lépsz...

Ennyi erovel maradj otthon nyomkodd a telod, akkor nem lesz semmi baja az izuleteidnek..

Ha normalisan csinalod, akkor teljesen oke.

2018. máj. 12. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!