Nem gondoljátok, hogy a testépítés túl nagy erőfeszítés, időpocsékolás ás pénzpazarlás túl kevés eredményekért?
1. Erőfeszítés, mert folyamatosan edzeni kell, másképp a szép test pillanatok alatt elillan, mintha sosem létezett volna. Ezen kívül, folyton kajakészítéssel és a fehérjedús ételek beszerzésével kell foglalatoskodni.
2. Időpocsékolás mert le kell menni terembe heti 4-5-ször munka és suli mellett minden maradék szabadidődet rááldozod, se csajok, se család, se más hobbi nem fér bele.
3. Pénzpazarlás, mert drága kajákat és sokat kell venni, ahhoz, hogy növekedni, illetve megmaradni tudj egy szinten.
Összességében ha a fentieket betartod, illetve sosem mész bulizni, nem iszol, sokat alszol akkor elérhetsz valami eredményeket. De nekem úgy tűnik, hogy ez kur...va nagy lemondásokkal jár. Semmi más nem érdekelhet.
Ha pedig például edzésnapon ki mész szórakozni, akkor vissza is estél. Következő edzésen már kisebb súlyokkal tudsz nyomni.
Azon kívül folyamatosan a csirkét meg rizst kell vinned dobozokban magaddal mindenhová, akár munka, akár suli, akár más tevékenységek.
Szerintem ez arra igaz, aki nem szeret edzeni. Aki szeret az edzeni, az amúgy sem csak az eredményért csinálja. Aki szeret edzeni, annak ez a hobbija, tehát nyilván nem tudatmódosítók és felületes kapcsolatok pillanatnyi megélése révén vezeti le a feszültséget. Plusz, aki szeret edzeni annak hosszú távon amúgy is érdemes rászokni az ottohni edzésre, azzal meg egy csomó idő megspórolható. De érted, ha ez a hobbid, akkor eleve nem időpazarlásnak éled meg.
Amúgy kajára költeni a pénzt nem pénzpazarlás, legalábbis nem nagyobb, mint bulizásra költeni pénzt...
Igen, egy sportolónak jobban kell figyelnie a kajára, de itt elég sokan túltolják ezt. Hobbiszinten egyáltalán nem kell erre ráparázni. Nem kell csirkerizset hordani magaddal, nem kell egy csomó pénzt beleölni a kajába, tápkiegedbe, minden lószafba. Meg kell tanulni kcalt és makrót számolni, próbálj minél kevesebb feldolgozott kaját enni, és kész. Ha nem is tudod pontosan, hogy mennyit ettél, legalább nagyából, hogy kontrollálni tudd a testsúlyod. Kb. ennyi amúgy.
És az sem igaz, hogy ha néha elmész bulizni, akkora tragédia történik, főleg, ha edzés után mész.
Kérdező:
Most olvastam amit még írtál. Igen, abban igazad van, ha valaki csak egészséges akar lenni, akkor bőven elég lehet az, ha csinál valami aerobmozgást. Esetleg mellé egy kis saját testsúlyos edzés, torna stb... de nem is ez a lényeg, mert az egészséghez a kardió edzés bőven elég!
Szerintem súlyzós edzésben az lesz sikeres, aki szereti csinálni, aki megtanulja, hogy milyen hatékony tud lenni feszültséglevezetésre, ill. egy stabil pont tud lenni az életedben (valami amiben mindig találsz progressziót). A motivációnak általában jelentős része, hogy jobban akar kinézni az ember, de az kvára nem elég. (Most naturálokról beszélek.)
A 3as pontot nem is értem.Az egészséges táplálék,ami a hosszú,tartalmas és egészséges élet egyik kulcsa,ledegradálod pazarlássá.
Itt alap igényszintbeli meg nem értés leledzik.De nekem nem gond,egyed a szójás párizsit,a vizes zsömlét,meg a sült krumplit,az tényleg olcsóbb.
Amiket leírtál, az így ebben a formában nem igaz.
Nem muszáj heti 4-5-ször edzeni, de ez még OK, sokan annyiszor csinálják. Nem vesz el olyan sok időt (emberek képesek napi 5 órát tévézni vagy számítógépezni... na az a sok. van, aki napi egy maratonnyit lefut vagy rengeteget túrázik)... Heti pár óra igazán nem sok egy ilyen sok előnnyel járó dologra.
Az izmok sem esnek le azonnal s úgy is lehet hobbi testépítő az ember, hogy nincs naturál maxra gyúrva a lehető legkisebb zsírszázalékkal, na az már több erőfeszítést igényel.
Nem kell drága kaja, tisztán étkezni nem kell egy vagyon s nem mindenkinek kell csillió kalória, akinek igen, annak sem lineárisan drágul az evés, mivel fehérjéből sosem kell rengeteg (kokszolásnál igen, de az más műfaj), kalóriát pedig igen olcsón be lehet vinni tisztességes forrásokból is.
Néha lehet bulizni, de nem mindenkinek fontos a heti rendszereséggel lerészegedés... Sokat aludni nekem speciel muszáj, különben nem működöm.
Csirkét és rizst sosem kell enni, amúgy ezek pont nem igazán drága ételek, főleg a rizs. De ha neked a dobozok cipelése gond, akkor max. ne csináld... Rengeteg ember dobozol, csak mert enni akar, testépítés nélkül, mi abban a macera, fel nem fogom.
Fehérjedús ételek beszerzése. Megvenni valami fehérjét heti egyszer az miért folyton? Nálunk egy családtag veszi a fő fehérjeforrást, munkából hazafelé, heti pár perc, ami mellesleg szocializációval van egybekötve... Az átlag testépítő szerintem nem főz napi órákat, de a testépítésre nem is gondoló háziasszonyok jelentős része annál inkább...
1. Igen,erőfeszítés,azzal lehet fejlődni ,mint az élet bármely más területén. Durva,mi? A pillanatok alatt az azért nagyon erős túlzás, legalább hónapokat kell tunyulni ,hogy eltűnjön amit elértél . De ha egyszer már megszerezted az izomtömeget egy nagyobb kihagyás után is relatíve hamar visszajön ,a szervezet nem felejt .Aki nem sportol,az is eszik valamit,igy feltételezem ő is eljár bevásárolni,és ő is főz magára . Semmivel nem több idő húst vagy a tojást leemelni a polcról mint a zsemlét meg a parizert,ezt nem is értem mire írtad :D
2.A sport nem időpocsékolás ,én egyáltalán nem áldozom rá minden szabadidőmet . Ennyi idővel aki hetente 3*1 órát biciklizik,úszik,tornázik,lovagol,annak nincs családja,se csaja,se barátai,se hobbijai. Aha értem .
3. Ez csak simán nem igaz ,nem fogom elmagyarázni ,hagyom,hogy gondolkodj .
Semmiféle lemondással nem jár ,annak aki szereti csinálni . És sosem estem még vissza szórakozástól :D
A csirkén meg a rizsen kivül van 1 millió féle kaja amit zabálhatsz ..és egyébként is kell kaja a munkahelyedre , vagy te fényen élsz mert nem sportolsz?:D
Most igazából ,nem akarlak megsérteni de nem tudom ,hogy tényleg ennyire ..hm.. egyszerű kis lélek vagy,vagy troll kérdés,vagy be vagy sértődve mert nem lettél izomállat 3 hét alatt amig eljártál edzeni ,és kitaláltad,hogy baromság az egész azért mert te kislány vagy megfőzni otthon magadnak egy tányér rizst minden délután.:D
Mindegyik verzió gázos,ne válaszolj :D
Magyarországon magyar fizetésből valóban nem éri meg... :D
Az idő ráfordítás meg mindenkinek saját döntése.
“3. Pénzpazarlás, mert drága kajákat és sokat kell venni, ahhoz, hogy növekedni, illetve megmaradni tudj egy szinten. ”
Ez hülyeség.Ha nem edzel akkor is kell enned.Meg én is össze eszek minden szart,rengeteg kenyeret,péksüteményeket stb.Csirkemellet csak nagyon ritkán eszek.Ha kardiózol,nem fogsz zsírosodni.
Mellesleg fél kiló bab párszáz ft és abban már egy teljes napi kcal szükségleted megvan..
1. Szeretek edzeni, es kiengedni magam a teremben.
Igazad van, valoban osszecsoffad az ember, de ha van ra lehetosegem csinalni es szeretem is, akkor minek essek ossze?
A kaja nalam nem gond, ha nem ugy sikerul bevinni az elegendo mennyisegu proteint, iszok 1-2 tejsavo turmixot vagy pedig leszarom, egy nap alatt nem tortenik semmi.
2. Mivel elsosorban nem pumpalgatok, hanem probalok minel erosebb lenni, igy legyozve magamat ezert szamomra nem idopocseklas. Mellette egyebkent judozom, hetente-kethetente bulizni jarok, alkalmi kapcsolataim mindig vannak, igy ez ram nem igaz.
3. Napi 1500bol kijon a kajam es a vitaminom, ugy hogy kozben azt eszek kb. amit szeretek.
Heti 2x2 orat edzem konditeremben, napi 2-3x etkezem, szoval nem szorongok ha kimarad egy edzes vagy csuszik az etkezes. Ugy sem szamit naturalban.
Ez egyebkent ilyen Tréjn wit bréjn szintu picsogas volt kerdezo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!