Igaz, hogy ha nagy izmokat akarok, akkor TILOS 8 ismétlés alá menni, mert 8 ismétlés alatt, inkább erő növelés van, kevésbé izom?
Persze van összefüggés az izomnagyság és az erő között, de nem feltétlenül arányos.
Na mindegy, szóval a fenti kijelentést hallottam és gondoltam rákérdezek hozzá(bb)értőktől, hogy ők mit gondolnak erről? Még csak kezdő vagyok.
Az izmok a nagy súlytól nőnek. Ha 5-8 ismétlést csinálsz nagyobb súllyal tudsz szériázni, mintha 8-12 ismétlést csinálnál, szóval nem igaz. Persze ez naturálban igaz, koksszal nősz 10-12 ismétléstől is.
De mivel te kezdő vagy, neked javasolt a magas ismétlésszám, relatíve kevés súllyal, hogy az izom, az ízület és az idegrendszer is hozzászokjon a mozgáshoz. Kezdőként így is növekedni fognak az izmaid
Ugye van a volumen és az intenzitás. Na ez a 2 kell az izomhoz.
Szóval edzhetsz óriási súlyokkal, sosem leszel izmos, ha csak 2-3 ismétléseket csinálsz 1-2 sorozattal. Mivel nincs elegendő volumen.
De az sem működik, hogy sok ismétlést csinálsz, alacsony súllyal, mert úgy a terhelés, azaz az intenzitás lesz kevés.
Szóval lehet alacsony és magas ismétléssel is fejlődni, csak megfelelő intenzitás kell és volumen.
Ha erősődsz, az izmod szerinted nem nő? Miért zárna ki egymást a kettő?
Kezdőként 6-8 ismétlés, haladóként 4-6 lenne az ideális.(4-6, olyan súllyal, amiből max 7-8 megy ki)
Persze ezek munkasorozatok. Bemelegítőnél mehet a többszöröse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!