Szerintetek ennek a fickónak nagyon jó génjei vannak? Vagy ez csak a táplálkozáson múlik?
jó genetika+ egy fél patika benne van,mint minden versenysportolóban.
Egyébként -és ez kizárólag a személyes véleményem- azon túl,hogy elismerésre méltó a teljesítménye,maga a forma nem a legjobb amit valaha láttam , persze testépítés és erősember az két külön dolog tudom én .
Az igazság az hogy gőzünk sincs arról milyen génjei vannak. Ott kezdődik a probléma hogy definiálni kéne mik azok a "jó gének". Gyakori kondis közhely, hogy hát aki robosztus és gyorsan szed magára izomtömeget annak jó génjei vannak. Mivel az izomrosttípusok eloszlása nagyrészt genetikailag is meghatározott, ezért beszélhetünk arról hogy valakinek "jó génjei" egy adott feladathoz, például testépítéshez, súlyemeléshez. Ugyanennek az embernek már nincsenek "jó génjei" teszem azt hosszútávfutáshoz.
És összességében a génjeink jóval több dolgot határoznak meg a fizikai teljesítőképességnél.
Ha az a kérdés hogy az átlag feletti erejének lehet-e genetikai háttere, akkor a válasz az hogy természetesen lehet ez egy fontos befolyásoló tényező.
Hogy mekkora szerepet játszik ez az esetében azt akkor tudnánk megmondani ha DNS mintát vennének tőle és kielemeznék.
Nyilván a táplálkozás is fontos, meg az edzésterv nem utolsósorban pedig a teljesítményfokozók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!