Hogyan számoljátok ki az olyan ételek kalóriaértékét, amiket sok összetevőből állnak?
Pl egy csilis bab elkészítéséhez kell darált hús,bab,kukorica,maga az alappor.
Az okés,hogy kimérjük külön-külön az összetevőket,de amikor összekeverem,és készen van,és szedek belőle egy adagot,akkor honnan tudom pontosan,hogy az az adag hány kalóriát tartalmaz?
Arányos osztással.
De igazából lényegtelen nem azon a pár 10-20 kalórián fog múlni a dolog. meg amúgy is gondolom úgy csinálod a kaját,hogy egész napra számolva, akkor meg tökmindegy hogy egy étkezésre hány kalóriát eszel abból nap végére úgy is egy egész adag csilisbab kalória lesz.
Ez szolid, egy zöldséglevesemhez 17 mérés kellett egyszer (ma már nem mérem annyira, a leveseimnél nehéz sokat tévednem).
Nyilván a végén is leméred az egészet és amit szedsz, azt is.
Ez nálam már nincs így. Egyszer megcsináltam, utána kizárólag a kiszedettet mérem. Főzni úgyis recept alapján szoktunk, mert a csuda emlékszik, hogy miből mennyi kell bele és számítanak az arányok.
Nem feltétlen,mert előfordul,hogy 2-3 nap mire elfogy.
Vagy az is,hogy mások is esznek belőle.
Nem egyedül élek.Ezek is "mindenki eszik belőle" ételek.
Főzök mondjuk chilis babot, annak tudom az összetevőit, így tudom a makróit, energiatartalmát is. Két napra ebből megvan az ebéd, így a teljes adag kalória és makró mennyiségét lefelezem, és megvan az adott napra, mennyi volt az ebéd:)
De megoldás az is, hogy leméred az elkészült étel tömegét (ennek ugye ismered az energiatartalmát), majd leméred azt az adagot, amit megeszel. Innentől egyszerű arányszámítással megkapod, mennyi volt az annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!